AMSTERDAM - Op zaterdag 1 juni beginnen de jaarlijkse Zoomeravonden van ARTIS. Tijdens deze zestiende editie zijn optredens bij te wonen van onder andere Jeangu Macrooy, Sofie Winterson, Ohslo, Benjamin Herman Trio, ParHasard en Jan Terlouw Jr. Van psychedelische pop tot zwoele jazz; het programma is divers en zowel bekende artiesten als aanstormend muziektalent zullen iedere zaterdagavond het podium van de Muziektent betreden. Via de ARTIS playlist op Spotify zijn ze nu alvast te beluisteren. Naast het muzikale programma zijn er iedere zaterdag vanaf 15.00 uur door het hele park allerlei activiteiten voor jong en oud. Deze zomer kunnen bezoekers in ARTIS zelf vleermuizen spotten met een echte batdetector, leren wat het heelal met aardbeientijd en druivenpluk te maken heeft en aan de slag gaan met olifantendrollen en microben.


Groene programmering

Naast muziek kunnen bezoekers tijdens de Zoomeravonden luisteren naar allerlei verhalen van ARTIS-experts over het thema planten. Zo vertelt de ARTIS-hovenier alles over planten als voedsel en medicatie, geeft een ARTIS-dierverzorger uitleg over planten als verrijking voor de dieren en kom je er via de ARTIS-bioloog achter hoe het nu echt zit met de bloemetjes en bijtjes. Hiernaast kun je tijdens verschillende workshops zelf aan de slag met groen; knoop een macramé plantenhanger, maak een kunstwerk met bladeren of begin je eigen eetbare tuin.


Bewegen als een dier

Iedere Zoomeravond is er een speciale kinderactiviteit. Zo zijn er voorstellingen van de bekende poppenkast van De Dam, leren kinderen bewegen als een dier tijdens kinderyoga en begeleiden de docenten van de ARTIS-Ateliers de kinderen bij het tekenen van de planten en bloemen in ARTIS. In het Planetarium sparen kinderen stempels voor hun ruimtepaspoort bij elkaar.


Eten en drinken

Tijdens de Zoomeravonden is het goed picknicken in het gras. Bezoekers kunnen curry halen bij de Hazelaartent of een steenovenpizza met verse kruiden uit de eetbare tuin van ARTIS bestellen bij de buitenkeuken. Door te werken met biologische streekproducten en door duurzame verpakkingen te gebruiken probeert ARTIS verantwoordelijk met de natuur om te gaan. Zelf wat te eten of drinken meenemen kan natuurlijk ook.


Praktische informatie

De Zoomeravonden 2019 vinden plaats van 1 juni tot en met 31 augustus, op zaterdagen. Het programma begint om 15.00 uur en duurt tot zonsondergang. Iedere avond om 20.15 uur is er een speciale rondleiding door schemerend ARTIS. Toegangsprijzen: 0 t/m 2 jaar gratis, 3 t/m 9 jaar € 20,50, normaal (10+ jaar) € 24,00. Indien kaarten online worden gekocht is er een korting van € 2,00. ARTIS-leden hebben gratis toegang. Het volledige programma van de ARTIS-Zoomeravonden is te vinden op www.artis.nl/zoomeravonden.