AMSTERDAM - Stichting RCOAK zet zich Amsterdam in voor een waardig bestaan van mensen in kwetsbare posities. In de rest van het land zetten zij zich in voor ouderen.

Goede ouderenzorg gaat hen zeer aan het hart. Gesprekken met zorgaanbieders maakten duidelijk dat het personeelstekort in Amsterdam extra groot is, omdat er te weinig betaalbare woningen zijn. Medewerkers gaan buiten de stad wonen en vinden daar dan ook vaak een nieuwe baan.

Men snapt dat met het Lindenhofje in Amsterdam met 21 appartementen dit probleem niet is opgelost maar Stichting RCOAK wil wel graag een steentje bijdragen!

Stichting RCOAK is in gesprek met twee zorginstellingen in de stad. Zij gaan de selectie van de juiste medewerkers in de ouderenzorg verzorgen.

Zodra er duidelijk is welke zorginstellingen erbij betrokken zijn en hoe de procedure wordt, vermeldt de stichting dat op hun website. Naar verwachting is dat in oktober 2022.

Hopelijk komt er wel in het contract te staan als mensen later een baan buiten Amsterdam aannemen dat hun appartementsrecht vervalt….!