AMSTERDAM - De Amsterdam Business Awards worden toegekend aan organisaties en ondernemingen die een aanzienlijke bijdrage leveren aan de metropool Amsterdam en daarbij andere ondernemers inspireren. Arthur van Dijk, commissaris van de Koning in Noord-Holland opende het bruisende galadiner in Felix Meritis aan de Amsterdamse Keizersgracht. De Amsterdam Business Award werd uitgereikt door de Amsterdamse wethouder Sofyan Mbarki (o.a. Economische Zaken), de Amsterdam International Business Award door zijn collega-wethouder in Amstelveen Adam Elzakalai (o.a. Financiën).

Initiatiefnemer en directeur van MeerBusiness Amsterdam Ursula van Zantvliet Rozemeijer: "De genomineerden drukken ieder hun eigen stempel op Amsterdam en de regio. Zij hebben een heldere visie en missie, geven zichtbaar invulling aan hun kernwaarden en zijn toonaangevend en herkenbaar. Holie Foods - een B Corp - is een prachtige winnaar, die er onder meer uitspringt door haar innovatieve karakter en vasthoudendheid. Zij wil écht het verschil maken." Het is de eerste keer dat er een Amsterdam Business Charity Award wordt uitgereikt. "Friendship Sports Centre zorgt ervoor dat heel veel mensen voor wie dat niet vanzelfsprekend is kunnen sporten en in contact komen met anderen in een veilige omgeving. Zij doen fantastisch werk. Met deze award krijgen ze een dik verdiend podium!"


De jury van de Amsterdam Business Award 2024 bestond dit jaar uit prof. dr. Marc Salomon (Amsterdam Business School), Toon van Dooijeweerd (Paerel Investment), Michiel Peeters (Jan© Accountants & Adviseurs), Gerben Jan Valk (Linden IT), Conchita van Rooij (Topadvocaat), Tessa de Bree (Holland Casino), Joost Rood (Hanos), Marieke Vink (Rabobank) en Eelco Parie (Coebergh Communicatie & PR). Voor de International Business Award was er een separate jury.

In de loop der jaren werd de award al door een scala aan toonaangevende ondernemingen gewonnen, waaronder Rituals, Johan Cruijff Arena, New York Pizza, Picnic en Whoppah.

Over de Amsterdam Business Awards
De Amsterdam Business Awards worden jaarlijks uitgereikt voor voortreffelijk ondernemerschap. De awards zijn een beloning voor bedrijven die een bijdrage leveren aan de regio door innovatief te zijn, banen te scheppen, duurzaam te zijn en maatschappelijk verantwoord te ondernemen. De awards worden tijdens het Amsterdam Business Awards Galadiner uitgereikt. De awards zijn een initiatief van Dimitri en Ursula van Zantvliet Rozemeijer en wordt gesteund door de gemeente Amsterdam en vele andere partijen die betrokken zijn bij het creëren van succesvol ondernemersklimaat via co-creatie.