AMSTERDAM - Studenten zijn zeer tevreden over Hogeschool Tio en haar opleidingen, blijkt uit de jaarlijkse Nationale Studenten Enquête (NSE) 2021. Hogeschool Tio, met een vestiging in Amsterdam, biedt opleidingen op het gebied van business, hospitality en toerisme. Met name het persoonlijke onderwijs, de aansluiting op de beroepspraktijk, de docenten en de sfeer op school krijgen hoge scores van de studenten.

Studenten particulier onderwijs gemiddeld tevredener
De NSE is een grootschalig landelijk onderzoek waaraan jaarlijks honderdduizenden studenten deelnemen. Dit jaar deelden ruim 330.000 hbo- en wo-studenten hun mening over hun opleiding en onderwijsinstelling. Ongeveer 2% van de deelnemers aan de NSE studeert aan een particuliere onderwijsinstelling, zoals Hogeschool Tio. Uit het onderzoek blijkt dat deze studenten op bepaalde punten gemiddeld tevredener zijn dan studenten aan een bekostigde opleiding.

Hoge scores voor Hogeschool Tio
Hogeschool Tio – met vestigingen in Amsterdam, Eindhoven, Hengelo, Groningen, Rotterdam en Utrecht – scoort al jarenlang goed in de NSE, en is door de Keuzegids Hbo 2021 uitgeroepen tot beste kleine hogeschool. Ook dit jaar behalen de hbo-opleidingen Hotel- en Eventmanagement (HEM), International Business Management (IBM), Commerciële Economie en Ondernemerschap (CEO) en Internationaal Toeristisch Management (ITM) mooie scores. Tio-studenten beoordelen hun opleiding in het algemeen goed tot zeer goed, met een gemiddelde waardering van vier op een vijfpuntsschaal.

Kleinschalig en persoonlijk onderwijs
De opleidingen van Tio zijn kleinschalig: studenten krijgen les in kleine klassen van gemiddeld slechts twaalf studenten. Docenten kennen studenten bij naam, en er is veel persoonlijk contact. Dat geeft het onderwijs van Tio een persoonlijk karakter, wat studenten zeer positief beoordelen: ze geven de studiebegeleiding gemiddeld 4 punten.

Les van docenten uit de praktijk

De docenten van Tio, met ruime praktijkervaring in hun vakgebied, bereiden studenten goed voor op de beroepspraktijk. Dat blijkt ook uit de scores van de NSE: de studenten beoordelen de kennis van docenten van de beroepspraktijk met 4,5 punten, de inhoudelijke deskundigheid van de docenten wordt beoordeeld met 4,3 punten en de docenten zijn goed bereikbaar voor vragen: 4,2 punten. Doordat de docenten met één been in de praktijk staan, dragen zij ook actuele kennis over aan de studenten. Voor de aansluiting van de inhoud van de opleiding op actuele ontwikkelingen geven studenten dan ook 4,2 punten.

Fijne sfeer
Tot slot springt de fijne sfeer op Tio eruit in de resultaten. Hoewel de lessen tijdelijk online gegeven moesten worden door de coronamaatregelen, scoren de meeste opleidingen en vestigingen tussen de 4 en 4,6 punten. Gelukkig voor de studenten kunnen ze vanaf september hoogstwaarschijnlijk weer fysiek onderwijs op de vestigingen volgen.