AMSTERDAM - Op 2,3 en 6,7 september 2022 vindt op het Radion terrein de Amsterdamse première plaats van de unieke muurdansvoorstelling Tempo. Deze mix van verticale dans, spektakel en livemuziek wordt georganiseerd door het internationaal vermaarde Bencha Theater in samenwerking met het Fringe Festival Amsterdam.

Onder de sterrenhemel op een picknickleedje in het zachte gras wordt de verbeelding van het publiek geprikkeld. De acrobatische dansers roepen met hun dans en kracht tegen de buitenmuur van het radion een schijnbare gewichtloosheid op. Spel en een mix van moderne en klassieke muziek doen de rest….

Het verhaal van Tempo is geïnspireerd op het beroemde boek Momo en de Tijdspaarders van Michael Ende. De digitale sneltrein waar we vandaag de dag niet aan ontkomen, slurpt ongemerkt veel van onze aandacht weg. Daardoor missen we vaak kostbare moment en rennen we maar door. Hoe kunnen we deze innovatie aanwenden om de tijd naar onze hand te zetten in plaats van erdoor opgeslokt te worden? In Tempo onderzoeken de spelers de mogelijkheden en onmogelijkheden op het gebied van tijd in de dans op een verticaal speelveld.

Bencha Theater vertegenwoordigt een internationaal team van professionele artiesten. Ze hebben geen hoogtevrees en dagen de zwaartekracht uit met gewichtloos acrobatisch vernuft. Ze reizen de hele wereld over en verzorgen spectaculaire optredens zoals de opening van het Boijmans van Beuningen depot, de opening van het grand theater in Bangkok, en voorstellingen in theaters in Nederland en in het buitenland.

Datum van deze Amsterdamse première:
Op 2,3 september 2022. Aanvang: 21.45 uur.
6 september aanvang om 20.30 uur
7 september aanvang om 22.00 uur
Locatie: Buitenterrein Radion, Louwesweg 1 te Amsterdam.

Tickets reserveren via: http://amsterdamfringefestival.nl/programma/tempo-vertical-walldance/