AMSTERDAM - Coronatest in Amsterdam: hoe werkt het en wanneer krijg ik de uitslag? – denieuwepraktijk.nl. Als je klachten hebt, breng je de gezondheid van anderen in gevaar als je naar buiten gaat. Je weet op dat moment niet of je besmet bent met het coronavirus of niet. Daarom is het niet slim om met anderen in contact te komen als je bepaalde klachten hebt. Klachten die vaak voorkomen bij mensen die besmet zijn met het coronavirus zijn onder andere verkoudheid en keelpijn. Sommige mensen kunnen niets meer ruiken of proeven wanneer ze besmet zijn. Als je één van deze klachten bij jezelf herkent, moet je er voor zorgen dat je met niemand in contact komt. Zo voorkom je nieuwe besmettingen.


Laat je testen
Mensen die symptomen van het coronavirus hebben, kunnen het best zo snel mogelijk een afspraak maken voor een coronatest. Zo weten zij snel of ze besmet zijn met het coronavirus of niet. Als je besmet bent, is het van belang om dit te weten. Je kunt dan in quarantaine gaan totdat je niet meer besmet bent. Op die manier voorkom je dat je anderen besmet. Wanneer je twijfelt of de klachten die je hebt wel veroorzaakt worden door het coronavirus, kun je het best alsnog een test doen. Als de uitslag van deze test negatief is, weet je zeker dat je niet besmet bent. Dit is geruststellend aangezien je dan zeker weet dat je niet in staat bent om anderen te besmetten met het coronavirus. Daarom is het ook als je twijfelt of de klachten die je ervaart wel door het virus worden veroorzaakt verstandig om een coronatest te doen.

Een sneltest in de omgeving van Amsterdam
Coronatest in Amsterdam: overzicht kosten en sneltest locaties. Hier kun je zien welke testlocaties in de buurt van Amsterdam allemaal een sneltest aanbieden. Het is voor sommige mensen veel fijner om een sneltest te doen dan om zich te laten testen bij de GGD. Dat kan verschillende redenen hebben. Zo zijn er veel mensen die het niet leuk vinden om dagen in quarantaine te moeten als ze zich hebben laten testen. Na een coronatest bij de GGD moet je in ieder geval in quarantaine tot de uitslag bekend is. Dit kan in sommige gevallen wel 48 uur duren. Daarom is het fijn om ook de mogelijkheid te hebben om een sneltest te doen. Als je een sneltest hebt gedaan, kun je de uitslag van de test al na ongeveer 15 minuten verwachten.

Een coronatest doen
Het is voor sommige mensen best spannend om zich te laten testen. Zij zijn bang dat het pijn doet als de test wordt afgenomen. De meeste mensen vinden dat de pijn wel meevalt. Het is uiteraard niet het meest aangename gevoel, maar gelukkig is het binnen enkele seconden voorbij. Je hoeft dan alleen nog maar te wachten op de uitslag. Als de uitslag van je coronatest positief is, moet je tien dagen in quarantaine.