AMSTERDAM - De herinrichting van de Marnixstraat is begin maart gestart met werk aan de gasleiding en riolering. In maart leveren de werkzaamheden nog niet veel hinder op. Als GVB start met de vervanging van de tramrails, wordt het wel even doorbijten. Zo zegt Arend de Heer, projectmanager uitvoering van de gemeente Amsterdam. Geluidsoverlast, een weekend lang ook ’s nachts en een tramomleiding.

"Begin april start GVB eerst met het verwijderen van de bovenlaag van de trambaan op het hele stuk vanaf de brug over de Leidsegracht tot voor DeLaMar. Dat doen ze met drilboren en levert flinke geluidshinder op. Eerst alleen nog overdag. Vanaf vrijdag 7 april wordt 24 uur per dag doorgewerkt om snel ook de onderlaag weg te ‘jekkeren’ zodat de trams maandag 10 april om 05.00 weer kunnen rijden. Dit levert het hele weekend veel geluidsoverlast op, ook ‘s nachts”, vertelt Arend over de ingrijpende werkzaamheden.

Na dit heftige weekend wordt de trambaan verder afgebouwd en is er hoofdzakelijk alleen nog overdag geluidshinder. Na Koningsdag start het leggen van het natuursteen. Naar verwachting is de Marnixstraat in augustus gereed.

Verkeershinder

Door de werkzaamheden is er vanaf 20 maart enige verkeershinder voor fietsers en bestemmingsverkeer. Van 1 april tot Koningsdag is de Marnixstraat afgesloten voor gemotoriseerd verkeer op het deel vanaf de Leidsekade tot het Leidseplein. Taxi’s rijden die periode af en aan via de Weteringschans. In het weekend van 8 en 9 april is er ook een omleiding voor tramlijn 7 en 10. Het werk levert tot augustus steeds wisselende verkeerssituaties op. Kijk voor meer informatie (o.a. kaartjes) bij omleidingen.