AMSTERDAM - Hotel- en resortketen Hilton heeft de zesde positie behaald op de prestigieuze Great Place to Work for Women-lijst, samengesteld door de organisatie Great Place to Work. Hiermee is het hotel de hoogst genoteerde werkplek voor vrouwen binnen de Nederlandse hotelbranche. De uitreiking vond plaats eind maart, tijdens de Women's Visibility Awards in het Internationaal Theater Amsterdam (ITA).

Women in Leadership-programma


Rowena Vermolen-Lodder, HR-directeur bij Hilton hotels in Nederland, is enorm blij met deze klassering: "We zijn bijzonder trots dat Hilton wordt erkend voor onze inspanningen binnen ons Women in Leadership-programma, waarin we getalenteerde vrouwen stimuleren om leiderschapsrollen te bekleden en daadwerkelijk impact te maken."

Inspirerende leiders


De ranglijst erkent organisaties die uitblinken in het creëren van een inclusieve en ondersteunende werkomgeving voor vrouwen. Claire Jessurun, Director of Events LuminAir en Eclipse, die bij DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station begon, vertelt dat haar ambitie om hotelmanager te worden door de aanwezigheid van krachtige vrouwen in leidinggevende posities werd gevoed. “Als stagiaire bij DoubleTree leerde ik van een rechtvaardige manager de waarde van vastberadenheid. Van haar leerde ik dat vrouwen ook echt hun mannetje mogen staan.” Nu, ruim vier jaar later, blijkt zeker de helft van het Management Team vrouwelijk. “Dit is een bron van trots en inspiratie voor mij”, aldus Claire Jessurun.