ALMERE - In 2019 debuteerde Elstrodt met Schaduwkracht, waarin zij haar eigen indrukwekkende verhaal vertelt. De diagnose borstkanker, de behandelingen, het omarmen van haar ‘schaduw’ en het besluit niet als slachtoffer door het leven te gaan. Net wanneer ze haar ‘schaduwkracht’ heeft gevonden, overlijdt haar man en staat zij er alleen voor met haar zoontje.

De wijze waarop Elstrodt, want feitelijk is het haar eigen verhaal, zich tóch weer opricht, verdient alle respect van de wereld. Ze wil door, ze moet door. Voor zichzelf en voor haar zoon…

Juist op het moment dat het er allemaal weer iets rooskleuriger uitziet, ze zelfs weer verliefd en gelukkig is, krijgt Elstrodt te horen dat de kanker terug is en niet alleen dát, maar de sluipmoordenaar die kanker heet, heeft zich uitgezaaid naar haar bekken, ruggengraat, lever, slokdarm, luchtpijp, longen, sleutelbeen en hersenen. Genezing is niet mogelijk; ze gaat dood. Haar levensverwachting strekt zich niet veel verder uit dan het einde van dit jaar. Al bezig met een nieuw boek, een historische roman dit keer, besluit ze haar manuscript aan de kant te leggen en zich te richten op het nú. Een nieuw boek over het loslaten van het leven moet er komen en krijgt voorrang. In die missie is Elstrodt geslaagd. Op 22 november verschijnt Loslaten….

Loslaten, het klinkt gemakkelijk, maar hoe laat je het leven los? Hoe laat je alles wat je lief is los? Elstrodt doet in dit nieuwe boek haar verhaal op een (persoonlijke) wijze waarop dit moeilijke onderwerp nog niet eerder werd belicht. Een boek dat er moést komen; een boek dat herkenning en erkenning zal bieden aan velen.

Loslaten | Linda Elstrodt | Uitgeverij aquaZZ | ISBN 9789493023697 | 18,50 | paperback | 202 pagina’s