NEDERLAND – In 2014 begon het ‘Het leven van een Homo’. Deze pagina was bedoeld als grap om eens te zien hoe mensen tegen een Facebook-pagina aan zouden kijken met het woord ‘homo’. Zo ontstond de pagina Het leven van een homo, die in het kort gewoon HLVEH wordt genoemd.

4 jaar lang boekte de pagina veel succes en hadden ze in maart 2018 al ruim 13.000 volgers. Doordat er in de media veel taboe was om het woord homo, wilde de toenmalige hoofdredacteur de naam veranderen. In februari 2018, is Het leven van een homo overgegaan naar de pagina ‘Wij Hier’.

Door spanningen in het toen huidige redactieteam stopte in april 2018 de facebook-pagina Het leven van een homo/Wij hier.

Dit schoot bij een aantal redacteuren in het verkeerde keelgat. Zij zagen namelijk wel een toekomst in de pagina en wilde graag doorgaan. Zo ontstond de pagina, Het leven van een homo.com.

Het leven van een homo.com gaat over Stef Callenbach, Kevin Wageveld, Sjanelle Tamerius en Kilian Boessen. Deze groep bestaat uit vier enthousiaste mensen die hun leven delen op Social Media.

Het doel van de pagina is om de tolerantie in Nederland te verhogen door te laten zien dat ‘wij’ ook normale mensen zijn’ volgens Sjanelle.

De 4 redacteuren delen hun leven in goede tijden, maar ook in slechte tijden. Ze bespreken ze onderwerpen die hen interesseren. Ze delen artikelen waar extra aandacht aan besteed moet worden, maar ze bieden ook een podium aan mensen die hen inspireren. De huidige redacteuren komen overal vandaan, zo zit er tussen twee redacteuren zo’n 246 kilometer, Kilian uit Munstergeleen en Stef uit Alkmaar. De groep redacteurs zijn een hecht team, ‘’Wij wonen niet bij elkaar in de buurt, maar spreken elkaar dagelijks er is een hechte band ontstaan en het is een echt goed team’’ verteld Kevin tegen ons.

De huidige volgers van Het leven van een homo voelen zicht geaccepteerd en vertrouwd bij de pagina, ‘’we kunnen ons zelf zijn’’, ‘’De groep straalt een familie gevoel uit’’, ‘’Het leven van een homo draait om respect, begrip, liefde en het er zijn voor elkaar. In mooie tijden, maar ook de minder mooie tijden.’’, omdat we dit lezen zijn wij extra gemotiveerd om er voor iedereen te zijn aldus Kilian.

De groep is in april met een frisse start begonnen en hebben een nieuwe facebook en website geïntroduceerd! ‘’Wij hopen dat weer bekend worden, we moeten weer helemaal opnieuw beginnen, maar door de trouwe fans die we hebben, gaat het ons lukken!’’ verteld Stef enthousiast.

U kunt hen ook volgen op Facebook en website.