AMSTERDAM - Het Koninklijk Concertgebouw is op zoek naar kinderen die het leuk vinden om te zingen of muziek te maken. Alle kinderen tussen de 9 en 14 jaar, beginners of gevorderd in muziek van jazz en pop tot rock, hiphop en klassiek, zijn welkom zich met een YouTube-video aan te melden voor het Koninklijk Concertgebouw Concours. Iedereen die zich voor de 14de editie van deze muziekwedstrijd aanmeldt, mag kosteloos meedoen aan de workshopdag in Het Concertgebouw met Jennie Lena, oud-deelneemster van The Voice, en professionele musici. Aanmelden voor het concours kan tot 25 april via concertgebouw.nl/concours.

"Het Koninklijk Concertgebouw Concours is een geweldig leuke ervaring voor álle kinderen die graag muziek maken. Is muziek belangrijk voor je of is het misschien zelfs wel je droom om musicus te worden? Dan is dit concours echt iets voor jou. Ik nodig alle jonge muzikanten uit om mee te doen en deze unieke kans te grijpen!" aldus dirigent en juryvoorzitter Vincent de Kort.

In aanloop naar de grande finale
Iedereen die tussen de 9 en 14 jaar oud is en wil meedoen, stuurt vóór 25 april een YouTube-filmpje in van een zelf gespeeld muziekstuk van maximaal vijf minuten. De jury bekijkt alle inzendingen, geeft iedereen een tip en een top, en selecteert deelnemers die hun talenten tonen tijdens de halve finale op 21 mei. Na een speciale masterclass voor finalisten nemen de overgebleven finalisten het op 19 juni tegen elkaar op. De uiteindelijke winnaar ontvangt € 1.000 om zich muzikaal verder te ontwikkelen en geeft een concert in de Kleine Zaal.

Op 14 mei zijn álle deelnemers welkom om de workshopdag bij te wonen. Jennie Lena, oud-deelneemster van The Voice, host deze dag in Het Concertgebouw. De kinderen krijgen les van professionele musici, gaan samen muziek maken en krijgen een rondleiding door het gebouw. Aan het einde van de dag treden ze op in de Grote Zaal van Het Concertgebouw.

De jury van de 14de editie van het Koninklijk Concertgebouw Concours bestaat uit: Vincent de Kort (voorzitter), Julia Philippens (violiste), Izaline Calister (zangeres), Thomas Beijer (pianist) en Marco de Souza (oprichter Leerorkest). De presentatie van de finale is in handen van Shary-Ann Nivillac.Aanmelden kan via concertgebouw.nl/concours. Deelname aan het concours is gratis.