AMSTERDAM/LELYSTAD - Het Concertgebouw ontwikkelde in samenwerking met Staatsbosbeheer en Het Nationaal Park De Hoge Veluwe een familieconcert met de muziek van Gustav Mahler. De componist Mahler liet zich inspireren door de natuur, dieren en in het bijzonder vogelgeluiden. Het jonge vrolijke Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet trekt de wandelschoenen aan en neemt kinderen en ouders mee de natuur in voor een interactief concert. De concerten vinden drie keer per dag plaats van 21 tot en met 29 augustus.

Van Het Concertgebouw naar Hollandse Hout, Boomkroonpad en Nationaal Park De Hoge Veluwe
Normaal gesproken organiseert Het Concertgebouw tientallen familieconcerten per jaar, maar altijd in Het Concertgebouw. Voor het Mahler Festival 2020 ontstond het idee om juist buiten de deuren van de concertzaal te treden. Met steun van de Triodos Foundation en Het Concertgebouw Fonds vond Het Concertgebouw in Staatsbosbeheer en Het Nationaal Park De Hoge Veluwe de partners voor familieconcerten in de openlucht. Het Mahler Festival ging tot twee keer toe niet door, maar het familieconcert 'Vreemde Vogels' gelukkig wel.

Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet & Mahler
De mannen van het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet (NAKK) hadden het Mahler Festival 2020 groot in de agenda gezet met verschillende optredens in het festival. Het festival ging niet door, maar het NAKK dook wel helemaal in de muziek van Mahler. In 2021 presenteerde het ensemble haar door pers en publiek enthousiast ontvangen derde CD 'Wunderhorns' met muziek van de Oostenrijkse componist. De Volkskrant schreef hierover: 'Het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet weet wel raad met de ongekende rijkdom aan kleur en emoties van Mahler'. En het NRC Handelsblad schreef: 'De vier klarinettisten bereidden van alle Mahler-ingrediënten een album dat smaakt naar meer'.

Familieconcert 'Vreemde Vogels' (6+)
21 aug – Staatsbosbeheer Hollandse Hout
22 aug – Staatsbosbeheer Buitencentrum Boomkroonpad
23-29 aug – Het Nationaal Park De Hoge Veluwe


Concerten om 10.30, 11.45 en 13.00 uur. Kaarten via www.concertgebouw.nl/vreemdevogels

De concerten 'Vreemde Vogels' worden mogelijk gemaakt door Het Concertgebouw Fonds en de Triodos Foundation.