AMSTERDAM - Het Amsterdams Studentenprojectkoor (ASPK) staat na een jaar afwezigheid weer op de planken met een operette. Opgevoerd wordt H.M.S. Pinafore (1878) van het vermaarde operette-duo Gilbert en Sullivan. Op een marineschip vindt een machtsspel plaats met een ware rollercoaster aan onverwachte wendingen, Engelse humor ten top.

In Amsterdam is er cultuuraanbod in overvloed. De kans om een operette te bezoeken is echter in toenemende mate een zeldzaamheid. Het ASPK, één van de twee operettekoren in Nederland, brengt studenten sinds 2015 in aanraking met deze vorm van klassiek muziektheater. H.M.S. Pinafore wordt gespeeld onder leiding van dirigent Kaiyi Min, met pianobegeleiding van Aliya Iskhakova en met regie van het eveneens nieuwe duo Els Willems en Tjyying Liu.

Het koor bestaat uit 20 zangers en zangeressen, zowel ervaren als minder ervaren en veelal student. Operettemuziek is licht, kort en daardoor laagdrempelig, maar biedt tegelijkertijd de kans om te excelleren met een solorol. Door te werken met jonge professionals uit de theater- en muziekwereld weet het ASPK in korte tijd sprankelende voorstellingen neer te zetten.

De voorstellingen zijn op donderdag 17 maart en vrijdag 18 maart van 20:00 tot 22:00 en op zaterdag 19 maart van 13:00 tot 15:00 te zien in het theater van CREA. Adres: Nieuwe Achtergracht 170, Amsterdam. De toegangsprijs bedraagt €16 voor niet-studenten en €10 voor studenten. Kaarten kunnen gekocht worden via hetaspk.nl/kaarten Meer informatie: Facebook en Instagram, aspk.operette.