AMSTERDAM - Op maandag 10 april 2017 zijn de werkzaamheden voor de herplanting van 45 bomen in het Oosterpark gestart. Het gaat enerzijds om bomen die vanwege werkzaamheden en weersomstandigheden tijdelijk zijn opgeslagen, en anderzijds om bomen die zijn uitgevallen door onder andere wateroverlast (de zogenaamde inboet).

Verbeterde grond en sterkere onderbeplanting

Door onder andere het uitrijpen van de grond laat deze makkelijker water door en krijgen de planten een goede groeiplaats. En door verbeteringen in de plantgaten kunnen de bomen zich ontwikkelen tot volwassen bomen. De vaste planten die worden aangelegd zijn sterkere soorten dan de planten die er eerder hebben gestaan. Het zijn tevens sterkere groeiers met een bepaalde expansiedrift waardoor de onderbeplanting snel gaat en vraat van konijnen naar verwachting wordt tegengegaan.

Wat en wanneer?

Op maandag 10 en dinsdag 11 april wordt de grond voor de herplanting verbeterd. Vanaf woensdag 12 april tot halverwege de week daarop worden er 45 bomen geplant. Daarna volgt de aanleg van vaste planten en rododendrons die waren afgestorven. Begin mei zijn alle werkzaamheden afgerond.