AMSTERDAM - Gisteren, 8 maart, heeft Astrid Scholtes Schaafsma, oprichtster van HerfstZorg, uit handen van George Middeldorp, voorzitter van Alzheimer Nederland afdeling Amsterdam, de certificering als dementievriendelijke organisatie ontvangen. Met deze erkenning laat HerfstZorg zien zich in te zetten voor mensen met dementie en hun naasten.

HerfstZorg biedt ondersteuning aan senioren die op zoek zijn naar gezelschap en de kinderen van deze senioren die dat zoeken voor hun ouders. De certificering als dementievriendelijke organisatie betekent dat HerfstZorg voldoet aan een aantal criteria op het gebied van dementievriendelijkheid, zoals het hebben van kennis over dementie, het bieden van ondersteuning aan mensen met dementie en mantelzorgers, het creëren van een veilige en toegankelijke omgeving voor mensen met dementie en het hebben van een dementievriendelijke visie.

Astrid Scholtes Schaafsma is verheugd met de certificering: "Wij zijn trots op deze erkenning en blijven ons inzetten om mensen met dementie en hun naasten de best mogelijke zorg en ondersteuning te bieden. Bij HerfstZorg staat persoonlijke aandacht en respect voor de wensen van onze cliënten voorop."

Voor meer informatie over HerfstZorg en de ondersteuning die zij bieden aan mensen met dementie en hun naasten, kan contact worden opgenomen via de website van HerfstZorg.