AMSTERDAM - Gewapend met afvalgrijpers en vuilniszakken trok woningverhuurder Heimstaden de buurt in om zwerafval op te ruimen. De organisatie had hiervoor ook bewoners van de Beemsterstraat en de IJdoornlaan uitgenodigd. Het opruiminitiatief vond plaats in het kader van World Cleanup Day, dat zaterdag 17 september plaatsvindt en waarvan Heimstaden officieel partner is.

Voor de opruimactie stelde Heimstaden de benodigde opruimmaterialen beschikbaar en zorgde ervoor dat er na afloop van het evenement een foodtruck klaarstond om de deelnemers te voorzien van een hapje en een drankje. Met het evenement hoopt de woningverhuurder niet alleen te zorgen voor een schonere wijk, maar bewoners ook op een originele manier met elkaar in contact te brengen.

Thuis is meer dan alleen eigen woning
“Een thuis omvat veel meer dan alleen de muren van de eigen woning,” zegt Anne van Herwijnen, hoofd marketing van Heimstaden Nederland. “Voor een vriendelijk en duurzaam woonklimaat speelt goed contact met buren een net zo belangrijke rol, net als een schone buurt. Een opgeruimde buurt staat netter en verhoogt de leefbaarheid, dat komt ook naar voren uit onze jaarlijkse klanttevredenheidsonderzoeken. Daarnaast is het natuurlijk ook veel beter voor het milieu, als er geen plastic en andere afval rondzwerft.”

In de week naar deze datum toe trekt Heimstaden in verschillende plaatsen waar het actief is de wijken in om zwerfafval op te ruimen. Behalve Amsterdam ruimt de woningverhuurder deze week ook samen met bewoners op in Rotterdam, Den Bosch, Nijmegen, Groningen en Heerlen. World Cleanup Day is een jaarlijks terugkerend evenement, waarbij miljoenen vrijwilligers van over de hele wereld samen zwerfafval opruimen.