AMSTERDAM - Nu minder mensen met het openbaar vervoer gaan,zijn er meer fietsende burgers. In de Amsterdam is het nu vooral in de avonduren een vrijbrief voor fietsers; een soortstedelijke sport; "gewoon verkeersregels overtreden!"


Politieagenten op straat zien lopen lijkt lang geleden. Controle op fietsen zonder licht schijnt niet meer te bestaan. Wat: appen of telefoneren op de fiets mag dat niet? Kan Corona het geheugen van fietsers hebben aangetast is de vraag... want dit is niet normaal meer.

Hebben we het nog niet gehad over de door rood licht rijders, over de stoep rijders, of als sport bij roodlicht bij zebrapaden 'slalommen' langs de overstekende voetgangers met de fiets. Zelfs ouders met kinderen in zitjes lijken als fietsers de regels te vergeten zijn in Coronatijd.

Als de Gemeente en het Rijk geld tekort komen waarom schrijvenze dan geen boetes uit aan fietsers in Amsterdam vragen Amsterdamse voetgangers zich af?!

Door Corona zijn er vele extra regels gekomen, maar aan deandere kant heeft de overheid het optreden tegen bestaande regels latenverslappen. Tijd dat men het 'licht ziet' in deze donkere dagen... en tijd voor 'actie'!