DIEMEN - Afgelopen zaterdag werden in Diemen Noord bijna 2000 boekjes verspreid met tips voor een gelukkig leven. Het is een actie van Hans Beekmans, zelf inwoner van Diemen en een bekende tandarts in het Gooi.

Beekmans is voorzitter van de stichting De Weg naar Geluk. In 2021 besloot hij als tegenwicht voor het vele slechte nieuws dat we dagelijks via de media te zien krijgen, in zijn vrije tijd het boekje “De Weg naar een Gelukkig Leven” te verspreiden. Hij verzamelde een vast team van vrijwilligers om zich heen en samen hebben zij inmiddels meer dan 67.000 boekjes verspreid in Amsterdam en omgeving. Het boekje is geschreven door L. Ron Hubbard, oprichter van de Scientology Kerk.

Meer positief nieuws op de voorpagina
De media zou zich wat Beekmans betreft bewuster mogen zijn van de invloed die zij heeft. “Het negatieve overheerst, en dat werkt door. Het aantal depressieve mensen neemt alleen maar toe in Nederland. Wie het aandurft om twee weken geen nieuws meer te kijken en de krant aan de kant te leggen, zal zien dat hij zich al een stuk beter gaat voelen.”
Beekmans zou vooral de nationale media graag willen oproepen om hun verantwoordelijkheid te nemen voor de manier waarop zij het nieuws verslaan. “Het kan een stuk feitelijker. En plaats de positieve gebeurtenissen nou eens op de voorpagina, en alle ellende achteraan.”

De krant en het nieuws aan de kant leggen is natuurlijk niet de ultieme oplossing, weet ook Beekmans. “Juist daarom zijn wij ermee begonnen om ons boekje “De Weg naar een Gelukkig Leven” op grote schaal uit te delen. Het geeft mensen de tools om binnen hun eigen invloedssfeer dingen te verbeteren. Wanneer het met jezelf en de mensen om je heen beter gaat, heeft negativiteit minder vat op je.”

Hond Happy
Hond Happy huppelde zaterdag vrolijk achter zijn baasje Beekmans aan. Hij is de mascotte van het team en gaat altijd graag mee als het team op pad gaat. De boekjes verdwenen huis aan huis in brievenbussen.

Beekmans: het boekje “De Weg naar een Gelukkig Leven” werd in 1982 geschreven door L. Ron Hubbard maar is nog steeds verrassend actueel. In de inleiding van het boekje staat dat je het geeft aan iemand die je toewenst dat het goed met hem gaat. Met die intentie delen wij het uit. We willen dat het mensen beter gaat en dat ze gelukkiger worden. Dat heeft uiteindelijk een domino-effect op de hele samenleving.”