AMSTERDAM - Na afloop van de ‘Lellebel de musical ’, ter ere van het twintigjarige bestaan van Café Lellebel, ontving Hans Wijtenburg donderdagavond 19 oktober de Andreaspenning uit handen van locoburgemeester Simone Kukenheim. Wijtenburg, ook bekend als Tante Deel, wordt hiermee geëerd voor zijn jarenlange inzet voor de positie en acceptatie van de LHBTI-gemeenschap en transgenders in het bijzonder.

Café Lellebel is al sinds de opening in 1997 een thuishaven voor de LHBTI-gemeenschap en vooral een plek waar iedereen zichzelf kan zijn. Oprichter Hans Wijtenburg, treedt er zelf regelmatig op als zijn alter ego Desirée dello Stiletto. Vanuit de hele wereld komen mensen naar het café voor de optredens, het entertainment, maar ook voor de thema-avonden en evenementen van bijvoorbeeld Trans United, de transgenderclub van het COC.

Al sinds de jaren zeventig zet Wijtenburg zich in voor de LHBTI-gemeenschap. Eerst met praatgroepen in Eindhoven, later als vrijwilliger voor Amnesty Amsterdam en nu dus al twintig jaar als eigenaar en hét gezicht van café Lellebel.

Een grote wens van Hans Wijtenburg was om dit jubileum te vieren met een eigen musical. Na afloop van de première-avond werd hij gisteravond verrast door de locoburgemeester met de Andreaspenning. Met zijn inzet heeft Wijtenburg een grote bijdrage geleverd aan Het DNA van de stad Amsterdam, in de traditie van gastvrijheid en tolerantie. Daarnaast draagt de creativiteit van de shows bij aan de verscheidenheid in onze stad.