AMSTERDAM - De kunstenaar Hanneke Francken heeft de komende maand een solo-expositie in de mooie projectruimte BMB in de Kerkstraat 129A te Amsterdam.


Francken’s werk is een kleurrijke explosie, met mooie vaste hand gedaan wie er naar kijkt verdwijnt bijna in het werk vanwege de lijnen en het willen volgen van de bewegingen en de inhoud… De vaak grote tekeningen bevatten thema’s en beelden, uit de mythologie en de natuur.

Deze verwijzen naar “evolutie en eeuwigheid”. Beeldend met elkaar verweven in een rijk geïllustreerd persoonlijk universum, waarin je delicaat getekende cellen en andere organismen kunt terugvinden. Gevogelte, wild en vegetatie in een expressieve en tegelijkertijd poëtische beeldtaal getekend, als weergave van een samenvloeiing, waaruit nieuw leven ontstaat. Aldus de aankondiging…

Het boek ‘Intertwine’ wordt tijdens de tentoonstelling getoond en is te koop: het geeft een breed overzicht van 22 jaar tekenen: Ontwerp Nicole Keller | teksten Arno Kramer, Patty Wagemaker en Diana Wind

Hanneke Francken (Rijnsburg, 1976) studeerde in 1999 af aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag en exposeerde sindsdien in binnen- en buitenlandse musea en galeries.

Het werk van Francken werk is opgenomen in diverse museale / particuliere collecties. Ze woont en werkt in Leiden en met regelmaat als artist in residence in Ierland.

Voor openingstijden van de tentoonstelling check de website van Projectruimte BMB