AMSTERDAM - De N200 of Haarlemmerweg wordt grondig opgeknapt en opnieuw ingericht, vanaf de Admiraal de Ruijterweg tot aan station Halfweg. Het werk duurt tot 2019. Op dinsdag 5 september is er een inloopbijeenkomst om bewoners te informeren over het grote werk.

De N200 is dringend toe aan onderhoud. De meer dan 350 jaar oude dijk onder de weg is verzakt. Ook moet het asfalt na jaren van intensief gebruik worden vernieuwd. Onder de weg liggen de oudste drinkwatertransportleidingen van Nederland, uit 1853. Er komen twee nieuwe waterleidingen onder het fietspad.

Meer groen en bomen

De N200 wordt tussen de Seineweg en Ring A10 West een stedelijke weg. Dat betekent een weg met meer groen en bomen, een weg met een maximumsnelheid van 50 km per uur en extra oversteekplaatsen en bruggen voor voetgangers en fietsers. Vlakbij Halfweg komt een ecopassage (een veilige oversteekplaats voor dieren) en in Halfweg wordt de brug vervangen.

Wanneer gebeurt wat?

Voor de aanleg van de nieuwe drinkwatertransportleidingen en een nieuwe elektrakabel moeten 220 bomen gekapt worden. Dit gebeurt eind september en duurt een week. Er komen meer dan 300 nieuwe bomen voor terug. Voor het verwijderen van de bomen heeft de gemeente een kapvergunning verleend. Eind 2017 legt Liander een nieuwe elektrakabel aan. Het fietspad langs de N200 tussen de Admiraal de Ruijterweg en de Joris van de Berghweg wordt dan afgesloten.

Meer weten?

Op dinsdag 5 september is er een informatiebijeenkomst voor bewoners en belangstellenden. Locatie: De Plaatsmakerij, Haarlemmerweg 506-516, van 17.30 tot 21.00 uur.