AMSTERDAM - Sinds 1 juni 2020 is het verplicht in trams, ponten en metro en bussen, -kortom alles waar het GVB in Amsterdam mee te maken heeft- een mondkapje te dragen in verband met het Coronavirus. En op de stations dien je het in elk geval bij je te hebben. Wij zagen zelf mondkapjes in allerlei soorten, maten en kleuren gedragen worden.


Bij het GVB vroegen wij na: Hoe is het gedrag van de passagiers op dit punt? Een woordvoerder van het GVB meldde deze morgen; "Over het algemeen gaat het goed met het verplicht dragen van mondkapjes En een tram vertrekt niet als iemand geen kapje op heeft of op wil doen. "

Alleen op de pont schijnen er af te toe wat meer 'problemen' te zijn bleek verder uit het gesprek. De pont blijkt gewoon op tijd naar de andere kant te gaan en helaas schijnen daar aan de andere zijde geen handhavers te zijn die dan overtreders een bekeuring geven.

Maar in deze eerste week schijnen de meeste Amsterdammers en bezoekers weinig problemen te hebben om deze mondkapjes 'afspraak' na te komen! Zie verder https://over.gvb.nl/nieuws/ov-protocol-zorgt-voor-duidelijkheid-voor-reizigers-ov-personeel-en-vervoerders/

Studio Dreams Come True