AMSTERDAM - Stichting Gered Gereedschap verzamelt gebruikt gereedschap, knapt ze op en stuurt ze naar technische scholen en startende ondernemers in ontwikkelingslanden die er naar vragen.

Ieder jaar verscheept Gered Gereedschap 100.000 stuks gereedschap en 800 naaimachines. Duizenden jonge mensen krijgen daarmee het gereedschap in handen waarmee zij kunnen leren en produceren.

Gevestigd in Blauwe Huis

De stichting is sinds kort gevestigd in het Blauwe Huis aan de Zeeburgerdijk 265. Hier worden gereedschap ingeleverd om bij te dragen aan de ontwikkeling van duizenden jonge mensen. Dat kan overigens ook bij alle winkels van Praxis waar een inzamelbak staat en vanaf februari ook bij het Afvalpunt. Het kan hierbij gaan om allerlei handgereedschap, maar ook elektrisch gereedschap en naaimachines. Bekijk de inzamelpunten van Gered Gereedschap.

Successen in 2017

In 2017 heeft Gered Gereedschap de Riverside Model School in Oeganda kunnen helpen om kwetsbare groepen een opleiding te bieden. Zo kunnen alleenstaande moeders in de school een opleiding tot kleermaakster volgen en krijgen weeskinderen er een primaire schoolopleiding.

Vrijwilligers gezocht

Gered Gereedschap is – behalve naar gereedschap ook - op zoek naar vrijwilligers, die één dag per week een handje willen helpen, bijvoorbeeld als begeleider in de werkplaats of als chauffeur. Tevens zijn vaklui – ook gepensioneerden - van harte welkom als vrijwilliger bij de stichting.
Bent u geïnteresseerd om mee te helpen met ‘Gered Gereedschap’? U kunt op maandag of donderdag langsgaan bij de stichting om kennis te maken. Aanmelden kan ook via amsterdam@geredgereedschap.nl of via de site ViiA.

Oost-Online heeft hier een videoverslag van gemaakt.