AMSTERDAM - Aankomend weekend reist Topjudo Amsterdam met een historisch groot aantal judoka’s af naar het Groningse Leek voor het Nederlands Kampioenschap onder de 15 jaar. Maar liefst 15 Amsterdamse judoka’s gaan de strijd aan om de nationale titel.

Op 10 oktober jl. werd in Beverwijk het Noord-Hollands kampioenschap voor judoka’s onder de 15 jaar gehouden. Voor velen weer de eerste wedstrijd sinds 1,5 jaar corona-trainen.

Maar liefst 15 Amsterdamse judoka’s vochten zich naar een plek op het podium en plaatsten zich voor het Nederlands Kampioenschap -15 dat dit weekend gehouden wordt in Leek. TopJudo Amsterdam ging nog niet eerder met zo’n grote groep naar het NK.

Hoofdcoach TopJudo Amsterdam Pieter Roos: ‘We hebben van alles uit de kast gehaald om tijdens de periode dat we niet op de mat konden trainen, deze groep toch gefocust en fit te houden. Het feit dat we nu met zo’n grote ploeg naar het NK afreizen is het resultaat daarvan. Een enorme opsteker voor het Amsterdamse judo.’

De judoka’s van TopJudo Amsterdam die afgevaardigd zijn om naar het NK te gaan:
Indy Pannengieter - 40kg Judo Academie Amsterdam
Angelina Lazzeri - 48 kg Judo Academie Amsterdam
Kaya Pannegieter - 57 kg Judo Academie Amsterdam
Xanne van Lijf - 70 kg Karel Gietelink
Csillag Kolczonay - 40 kg Judoclub Van Heest
Casimir Colomb Dunant -55 kg Judo Academie Amsterdam
Alexander Heijnis -60 kg Judoclub Landsmeer
Summer Schellevis - 57 kg Toradoshi
Shakti Goudswaard - 57 kg Judoclub Van Heest
Thalia Perrakis - 48 kg Judo Academie Amsterdam
Sophie Mollink - 52 kg Judoclub Van Heest
Ezra Soesan -34 kg Karel Gietelink
Daan Limpens -38 kg Judo Academie Amsterdam
Midas van Huijstee - 60 kg Judoclub Landsmeer
Sebas van Montfoort - 66 kg Judo Academie Amsterdam

Over TopJudo Amsterdam

TopJudo Amsterdam is opgericht in 2010. Vanuit meer dan 10 judoclubs uit de regio komen de meest ambitieuze judotalenten naar TopJudo Amsterdam om daar samen te trainen en beter te worden. Ze volgen daar een intensief programma, maar blijven daarnaast ook lid van hun eigen club. Sinds mei dit jaar is TopJudo Amsterdam verkozen tot een van de veertien talentpartners van de Judo Bond Nederland. Daarnaast is TopJudo Amsterdam aangesloten bij het Amsterdams Talent programma van Topsport Amsterdam. Via dit programma kan TopJudo Amsterdam gebruikmaken van de begeleidingsfaciliteiten van Topsport Amsterdam.

De aangesloten judoclubs zijn: Judo Academie Amsterdam, Judoschool van Heest, Judoschool Landsmeer, Toradoshi, Onaiji, Sportcentrum Pleizier, Hikari, Karel Gietelink, Kentchutai en Budoschool Amsterdam.

Kijk voor meer informatie op www.topjudoamsterdam.n