AMSTERDAM - Deze afgelopen week was er een presentatie voor bewoners, ondernemers en anderen over Oosterdokgebeuren dat gebouwd wordt: ‘De wonderen van de vooruitgang’


Hoewel het idee mooi is, is de vraag van diverse bewoners of het eilandje dit allemaal wel aankan! Naast dat bewoners te maken krijgen met het feit dat de verbinding met het Oosterdok tijdelijk afgekoppeld gaat worden.

Er komt namelijk een gigantisch gebouw naast het Conservatorium/Oosterdok. Ontworpen door het wereldvermaarde architectenkantoor van Ben van Berkel (van de Erasmusbrug in Rotterdam).

Een soort van glazen multifunctionele, futuristische lichtbaken " waar Booking.com de belangrijkste zakelijke gebruiker is. Voor 5000 arbeidsplaatsen is er ruimte. Daarnaast heeft het gebouw ook een publieksfunctie.

Het Oosterdok - eiland moet een culturele hub worden. De aftrap wordt gegeven door de Uitmarkt van 25-27 augustus! Er zit veel meer in de pijplijn. OBA, NEMO, het Scheepvaartmuseum, het Muziektheater. ARCAM om maar een paar van de belangrijkste spelers te noemen willen komen tot een gezamenlijke programmering. Met als " Leitmotiv" " de Wonderen van de Vooruitgang".


Studio Dreams Come True
(met dank aan Rudolf de Blij)