AMSTERDAM - De werkzaamheden op de binnenring van de A10 Noord beginnen eerder. Dat heeft Rijkswaterstaat besloten in overleg met onder meer gemeente Amsterdam. Eerst was het de bedoeling om in juli aan het werk te gaan. Nu wordt dat eind mei. De autosnelweg wordt opgeknapt.


Rijkswaterstaat wil voorkomen dat de wegafsluitingen in de zomer langer gaan duren door de coronacrisis. Ook is het om dezelfde reden nu rustiger op de weg.

Binnenring Noord afgesloten

De vervroegde werkzaamheden duren van:

  • Woensdag 20 mei 20.00 uur tot maandag 25 mei 05.00 uur
  • Donderdag 28 mei 20.00 uur tot dinsdag 2 juni 05.00 uur

Tijdens deze perioden is de binnenring van de A10 Noord helemaal afgesloten tussen knooppunt Coenplein en afrit IJburg (S114). Ook alle tussenliggende op- en afritten op de binnenring zijn dicht. Het verkeer wordt omgeleid. De extra reistijd kan oplopen tot een uur. De buitenring van de A10 Noord (richting Coentunnel) blijft wel open.

Ook gepland werk juli en augustus

De werkzaamheden die gepland staan voor juli en augustus gaan gewoon door. Ook wordt dan de A10 Noord buitenring onder handen genomen.

A9 afgesloten

Ook de A9 Gaasperdammerweg is van woensdag 20 mei 20.00 uur tot maandag 25 mei 05.00 uur in beide richtingen afgesloten door werk aan de weg. Alle tussenliggende op- en afritten zijn dicht, tussen knooppunt Holendrecht en Diemen.

Meer informatie