AMSTERDAM - In Amsterdam kunnen straks ook kandidaten voor Stadsdeel-centrum gekozen worden; vandaag was kandidaat Neeria Oostra van Groenlinks op bezoek bij Wijkcentrum d’Oude Stadt!

Al 4 jaar is Neeria Oostra, Stadsdeelcommissielid voor Groenlinks in de Amsterdamse binnenstad. Zij is politicologe en moeder. Met 7 collega’s van diverse partijen heeft zij de afgelopen jaren advies gegeven over diverse zaken van de Amsterdamse Binnenstad. Nu gaat zij op voor 1 van de 11 zetels(eerder 8) die de Stadsdeelcommissie gaat krijgen.

In elk geval is een van haar eerste bezoeken, na openstellingen, het wijkcentrum d’Oude Stadt! Tijdens het bezoek stelt het kandidaat Stadsdeelcommissielid 2022 diverse gerichte vragen en draagt ook suggesties aan. Oostra ziet de belangrijke functie van een wijkcentrum in. Afgelopen jaren heeft zij dat ook in woord en daad laten blijken. Maar uit welke pot moet de structurele subsidie voor dit wijkcentrum, dit jaar 65 jaar oud, komen..? Want nu liggen vele vrijwilligers wakker van het feit dat er nog niets ‘geregeld’ is voor 2023!

Na de verkiezingen hoopt Oostra(kandidaat nr 1) vaker bij verschillende buurtinstellingen langs te gaan: om nog meer met bewoners in contact te komen. En in gesprek te blijven. Bewoners kunnen haar ook zelf benaderen. Oostra hoopt o.a. ‘dat er straks een beter Burgerloket komt zodat bewoners niet van de ene instantie naar de andere moeten gaan om ergens achter te komen, maar gericht advies kunnen krijgen’.

Nog 2 weken en dan weten de Amsterdammers welke partijen/bewoners in het centrum van Amsterdam de komende 4 jaar met de binnenstadbewoners mee gaan denken vanuit de nieuwe stadsdeelcommissie! Er doen 12 partijen/bewegingen mee in Amsterdam-Centrum.