AMSTERDAM - In opdracht van de Alliantie en stadsdeel Oost zijn 40 bouwhekken geplaatst aan de Molukkenstraat in de Indische Buurt. Op deze locatie is inmiddels een volledig woningblok gesloopt.

De groene bouwhekken geven het bouwterrein de komende twee jaar een groene en vriendelijkere uitstraling tijdens de bouw van een nieuw appartementencomplex.

Stadsdeel Oost zoekt samen met corporaties en aannemers nieuwe manieren om de leefbaarheid in de buurt tijdens sloop/nieuwbouwprojecten te verbeteren en het gevoel van overlast te verminderen. Bij dit bouwproject is gekozen voor het plaatsen van groene bouwhekken aan de Molukkenstraat tot augustus 2019.

Groen en sociaal

De 40 Houten Bouwhekken met in totaal 20 plantenbakken zijn gemaakt door Stichting Bouwloods Utrecht, waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een opleiding houtbewerking krijgen. De plantenbakken zijn geleverd door de Koninklijke Ginkel Groep.

Valentijngroep

Het onderhoud van de planten wordt gedaan door de mannen van de Valentijngroep, de veegploeg van de Regenboog Groep die onder andere ook actief is in en om het Flevopark. De Regenboog Groep stimuleert de ontwikkeling van mensen in de sociale armoede.

Meer informatie: