AMSTERDAM - 50-plussers zijn voornemens om in 2020 het ontmoeten van nieuwe mensen op nummer 1 te zetten. Dit blijkt uit onderzoek uitgezet onder tienduizend 50-plus gebruikers van sociaal platform Klup. Hiermee worden voorheen populaire thema’s als reizen en gezondheid verdrongen naar plek twee en drie.

Wat wil je veranderen in je leven?

Op de vraag: ‘Wat zou je in het nieuwe jaar willen veranderen in je leven’, kiest een ruime meerderheid voor het ontmoeten van nieuwe mensen (62%). Het ondernemen van mooie reizen/vakanties en meer bewegen/ sporten volgen op plek twee (46%) en drie (39%). Uit het onderzoek blijkt verder dat vijftigplussers er op uit willen om leuke activiteiten te ondernemen (30%).

Goede voornemens waarmaken
Op de stelling of je zelf invloed hebt op het maken van nieuw en meer contact geeft 28% aan het hiermee oneens te zijn. Het merendeel van de respondenten (41%) geeft echter het credo van “Just do it” en toont een ondernemend karakter. "Maak contact, ga er vaker op uit of organiseer zelf ook eens iets leuks". Of “Een simpel goedemorgen of goedenavond zeggen doet soms al wonderen" en "Ik blok in mijn agenda specifiek ruimte voor sociale activiteiten” zijn genoemde uitspraken.

Tot slot laat het onderzoek ook iets zien over de haalbaarheid van de goede voornemens. 34% geeft aan dat familie en vrienden helpen om goede voornemens waar te maken. Daarnaast geeft 45% van de ondervraagden aan dat de goede voornemens in 2019 zijn uitgekomen. Dit geeft moed voor 2020!

Onderzoeksverantwoording
In samenwerking met Grey Ocean AGEnSee en H3ROES is er een onderzoek uitgezet onder 50-plussers die lid zijn van sociaal platform Klup. Klup is een community van actieve 50- plussers. Zie www.kluppen.