AMSTERDAM - Deze woensdagmorgen was het wachten voor de eerste groep in de morgen van te vaccineren personen in de RAI Amsterdam op de afgesproken vaccinatietijd; helaas…. "er zouden geen vaccins aanwezig zijn”, werd er gemeld!

Het duurde deze morgen namelijk ruim 25 minuten voordat er kon worden geprikt, De informatie voor de vertraging die gegeven werd door een GGD-medewerker was: “dat er nog ‘geen’ vaccins aanwezig zouden zijn voor alle mensen die er toen al waren met een afspraak”!

Navraag bij de GGD gaf aan: “Er waren voldoende vaccins, het is niet juist van een medewerker dat dan gemeld wordt dat die er niet zouden zijn…, het opstartproces was deze morgen vermoedelijk wat langzaam….”. Geeft dit een geruststelling?! Het is voor vele ouderen onbegrijpelijk; stress bij afspraak maken, stress van kunnen komen, stress van op tijd komen en dan stress of er wel een vaccin aanwezig zou zijn, of dat als men als eerste van die ochtend geprikt wordt ‘op tijd’ geprikt zal worden. En stress “hoe gaat men zelf reageren op het vaccin…”.

Het lijkt of de Organisatie van de Amsterdamse GGD niet begrijpt dat stress slecht is voor mensen.. Dit terwijl het bedrijf Geneeskundige en Gezondheidsdienst Amsterdam heet….

De GGD belooft uiteraard ….beterschap.