AMSTERDAM - Het leek een goed idee; je hebt als Amsterdammer een event: “Plaats het dan op de Evenementenagenda van Amsterdam”.

Wie naar redactiekrant@amsterdam.nl. gaat krijgt eerst als antwoord: Evenementen en activiteiten: “Organiseert u een activiteit of evenement op het gebied van sport, recreatie, kunst en cultuur in Amsterdam dan kunt u deze zelf plaatsen op https:// evenementen.amsterdam.nl/ “ en ”De redactie krijgt veel verzoeken binnen tot het plaatsen van evenementen in de krant. Deze worden niet beantwoord”.

Dat klinkt niet zo participatie-vriendelijk…. Dus dan maar op zoek naar de genoemde evenementenagenda! Dan lijkt het een zoektocht op internet te worden waar men op terecht komt, een doorverwijssysteem, maar dan digitaal: Want dan komt men op die site het volgende leesblokje tegen: “

Het stopzetten evenementenagenda”: dus die eerste verwijzing is onzin. Dat er iets anders in de plaats komt kan, een Kalender Amsterdam, maar er staat “dat je alleen nog iets op die nieuwe kalender mag zetten…als de gemeente er iets mee te maken heeft…” Hoewel bij elk event in Amsterdam de gemeente Amsterdam iets met het event te maken heeft(op de grond van de gemeente in de plaats Amsterdam), is men heel duidelijk:

“Beste bezoeker, De Evenementenagenda, waarin particulieren en externe partijen activiteiten konden aankondigen, is om verschillende redenen stopgezet.” (De redenen worden niet genoemd) wel leest men:

“Op deze plaats vindt u binnenkort Kalender Amsterdam met activiteiten die zijn georganiseerd door de gemeente Amsterdam zelf, of in opdracht van de gemeente. Tot die tijd wensen wij u veel plezier bij het aanbod in de Culturele Agenda van I amsterdam."

Kortom de conclusie is: We organiseren met zijn allen te weinig of teveel en/of men heeft ook bij de Gemeente Amsterdam zoveel bezuinigingen doorgevoerd dat andere events in Amsterdam(stukje participatie) niet meer op de site erbij passen…! Terwijl er juist gezegd wordt vanuit de Gemeente AMSTERDAM: “We ondersteunen kunst en cultuur, maar niet voor alles is geld vanuit de Gemeente Amsterdam”!

Een gemiste kans dus, events -niet gesponsord door de Gemeente Amsterdam- vallen er buiten! Waarop de vraag naar boven komt: Zou de wethouder cultuur van Amsterdam dit weten?