AMSTERDAM - Onlangs was Theo Teunissen massaal in het nieuws omdat hij vanwege een afgelaste vierdaagse met zijn 300.000 Gladiolen bleef zitten. Al gauw kreeg hij contact met het vrijwilligersinitiatief ‘Van Maker naar Mokum’ die hem nu helpen door zijn bloemen in Amsterdam te verkopen. Op zaterdag 11 juli zal er in ieder stadsdeel een pick-up moment zijn waar Amsterdammers hun online bestelde gladiolen kunnen ophalen.


Ophalen bij lokale ondernemers
Voor deze actie komen verschillende ondernemers in actie. Amsterdammers kunnen op de NDSM-Werf in Noord terecht bij Bakkerij Bbrood. In Oost bij Loads Amsterdam op het Zeeburgerpad en in Zuid opent café Jack Dish op het Stadionplein haar deuren. Bij D.O.L.HOUSE (organisatie van o.a. Milkshake Festival) op het Westergasterrein kan men niet alleen terecht voor Gladiolen, maar ook zijn hart ophalen in de Milkshake pop-up store. Hiermee steun je ‘mini milkshake’, een initiatief dat zich inzet voor festivalgangers met een beperking.

Over van Maker naar Mokum
Van Maker naar Mokum is vrijwillig gestart door Lieve Nieuwint en Vicky van der Spoel. Zij zetten zich tijdens de Corona tijd in om boeren te helpen. Producten die worden weggegooid of niet worden geoogst vanwege afgelaste events, gesloten horeca of stilliggende export worden via hun Instagram kanaal alsnog verkocht in Amsterdam. Het begon bij tulpenteler Jos uit Noordwijk. Hij vertelde de dames over de dramatische situatie binnen de sierteelt waarop zij besloten zijn tulpen via hun netwerk in Amsterdam te verkopen en een pick-up te organiseren. Ze zijn nu 7 ophaalmomenten en zo'n 150.000 producten verder. Naast tulpen zijn ook Gerbera’s van Wout en Bea uit de Kwakel, asperges en aardbeien van Paulien uit Montfort in Limburg en pioenrozen van Wim uit Voorhout gered.

Help ons om deze actie tot een succes te maken! Neem bij interesse contact op met Lieve Nieuwint via 06 42 99 41 54

Wat: Gladiolen van de vierdaagse komen naar Amsterdam

Bestellen via: @vanmakernaarmokum op Instagram

Datum en tijd: Zaterdag 11 juli van 11:00 tot 14:00 uur

Op de volgende locaties:

Amsterdam Noord

Bakkerij BBROOD op de NSDM Werf

Ms. van Riemsdijkweg 30, 1033 RD


Amsterdam Oost

Loads Amsterdam

Zeeburgerpad 8, 1018 AJ


Amsterdam Zuid

Café Jack Dish

Stadionplein 19, 1076 CG


Amsterdam West

D.O.L.HOUSE events Westergasterrein

Pazzanistraat 33, 1014 DB