AMSTERDAM - Om de tramsporen in de De Lairessestraat en de Cornelis Krusemanstraat te kunnen vervangen rijden er van vanaf dinsdag 18 april tot medio november geen trams en bussen meer over beide straten. Tram 16 verdwijnt in die periode uit de dienstregeling. Voor de bussen 142, 170, 172, 174, 197, 272, N70, N72, N74, N79, N97 geldt tot medio november een omleidingsroute.

Herinrichting

Op woensdag 1 maart 2017 is de gemeente Amsterdam gestart met de wegwerkzaamheden in de De Lairessestraat en de Cornelis Krusemanstraat. Het gaat om noodzakelijke onderhouds-werkzaamheden aan leidingen en tramsporen. De straten krijgen een nieuwe inrichting met vrijliggende fietspaden.

Omleidingsroutes

De werkzaamheden hebben flinke impact op de bereikbaarheid van de straten in de omgeving en de doorstroming van het (gemotoriseerde) verkeer. Het faseringsplan inclusief omleidingsroutes zijn te vinden op de webpagina www.amsterdam.nl/delairesse.

Meer informatie over de omleidingsroutes van het openbaar vervoer vindt u op www.gvb.nl/omleidingen. Heeft u andere vragen over de tram- en buslijnen of bent u op zoek naar de meest actuele OV-informatie? Kijk dan op www.gvb.nl.