AMSTERDAM - Manoeuvre bestaat 30 jaar en bruist nog steeds van energie. Wij zijn het oudste en bekendste gay mannenkoor van Amsterdam. Ons doel is om het publiek te vermaken en te ontroeren door met plezier en op kwalitatief niveau te zingen. Manoeuvre maakt blij, melancholiek of laat je gewoon lekker meezingen.

Om ons jubileumjaar luister bij te zetten en we na corona weer “uit de kast kunnen”, starten we een speciale reeks optredens, te beginnen met een Tour d’Amsterdam op zaterdag 9 april aanstaande. 30 Jaar lang heeft Amsterdam ons liefdevol omarmt, en daarom willen we graag iets terug doen. We gaan die dag de stad en ons publiek “trakteren” op 4 gratis optredens op 4 voor ons speciale plekken in onze bruisende stad:

13:30 Vondelpark / Vondelpark paviljoen
14:30 Museumplein / Stedelijk museum
15:30 Het Spui
16:30 Spuistraat 109 / Prik Amsterdam

OUT-LOUD-PROUD
De mannen van Manoeuvre zijn zich de afgelopen jaren steeds bewuster geworden van het belang om zichtbaar te zijn als gay-koor. Waar er in de beginjaren nog voorzichtig van een ‘mannenkoor’ werd gesproken, heeft Manoeuvre zich steeds meer ontwikkeld als een expliciet Gay Men’s Chorus. We zijn te zien en te horen tijdens bijvoorbeeld de pride-walk en concerten tijdens de Pride en we doen mee aan (internationale) LGBTIQ+ korenfestivals.

Manoeuvre-voorzitter Rob Bergmans (38 jaar): “Als gay openlijk jezelf kunnen zijn, lijkt vandaag de dag een vanzelfsprekendheid, maar lang niet in alle gevallen en in alle landen. We zijn er daarom nog steeds erg trots op om onze diversiteit overal te laten zien en luid te laten klinken. Neem nou onze Roze Loper-concerten ter ondersteuning van de oudere gay in verzorgingshuizen en ons optreden op 4 mei bij het Homomonument. Out, loud and proud!”

We hebben een aantal nieuwe leden en leden van het eerste uur gevraagd waarom Manoeuvre voor hen belangrijk is (zie bijlage).

Meer jubileum-optredens
Op onze website http://www.manoeuvre.nl/ is een up-to-date agenda geplaatst van onze jubileumactiviteiten. In april, mei en juni vinden op verschillende lokaties optredens plaats. Slotstuk van ons seizoen is het concert “Symphonica in Roze” op 19 juni 2022, met medewerking van een groep professionele muzikanten.