AMSTERDAM - Molly's Arena opent 10 december haar vestiging in Osdorp Amsterdam. De arcadehal is geïnspireerd op de anime en gaming cultuur met arcade-games en ramen bar. Molly's Arena biedt een plek voor zogenoemde "weebs" en gamers om samen te komen en hun hobby uit te oefenen.

In de arcadehal vind je de echte classics als Pacman, PONG en Taiko no Tatsujin maar ook nieuwe games als Tekken en Street Fighter. Naast de oude bekende games zijn er ook de reguliere games als basketbal en airhockey. Uniek in de arcade zijn de 5 Hightech VR-simulatoren. Zo kan jij je een echte F1-piloot wanen in de 720 graden simulator met 2-360 graden assen.

Mede-eigenaar Julien de Jong: "Vroeger werd ik uitgemaakt voor nerd omdat ik anime keek en games speelde. Tegenwoordig wordt deze cultuur omarmt. Molly's Arena biedt een veilige en betrokken omgeving voor gelijkgestemden die houden van anime, gamen en lekker eten."

Ramen bar
Midden in de gamehal pronkt een ramen bar waar bezoekers tussen de games hun honger kunnen stillen met populaire Japanse gerechten. Van ramen tot Japanese Soufflé. Al eerder konden fans de schuddende soufflé proeven in Molly's pop-up shop in de Jan Evertsenstraat wat zorgde voor een ware trend op TikTok. Al het geserveerde eten is halal.

Osdorp
Het is niet toevallig dat de jonge ondernemers kiezen voor Osdorp. De gemeente Amsterdam wil Osdorpplein bruisender maken voor alle bewoners. "Osdorp is een wijk in bloei en wij willen met Molly's Arena een verbindende factor zijn. Niets brengt meer samen als het uitoefenen van dezelfde hobby's", aldus mede-eigenaar Nadia Amezian-de Jong.

Anime
Anime zijn animatieseries uit Japan die steeds populairder worden in de westerse wereld. Videoservice Crunchyroll heeft wereldwijd 120 miljoen gebruikers en ook Netflix biedt steeds meer anime series aan. Fervente animekijkers noemen zichzelf ook wel "weebs".