AMSTERDAM - Abdelhamid Idrissi is de oprichter van de Studiezalen en directeur van Positive Society. Studiezalen zijn plekken waar jongeren in hun eigen wijk in Nieuw-West kunnen leren. Ze krijgen er ook hulp. Die hulp is niet alleen voor leerlingen, ook hun ouders kunnen er terecht.

De Studiezalen zijn voor jongeren van in groep 7 en 8 van het basisonderwijs en voor leerlingen in het voortgezet onderwijs. Elke Studiezaal werkt met een team van vrijwilligers, studenten, docenten, een pedagoog en rolmodellen.

Begeleiding en maatwerk

Abdelhamid Idrissi vertelt hoe Studiezaal helpt: “Dat doen we door veel persoonlijke begeleiding te bieden en het is maatwerk. We vinden het belangrijk om de kinderen op een positieve manier bij hun persoonlijke ontwikkeling te helpen en bij het verbeteren van hun schoolprestaties. We helpen ook bij het versterken van het zelfbeeld of het kiezen van een profiel en een vervolgopleiding.”

Wat doen leerlingen die naar Studiezalen gaan?

Abdelhamid Idrissi legt uit dat Studiezalen meer doen dan alleen huiswerkhulp geven. “Eerst stellen we samen met het kind, de ouders en de school de doelen vast. Leerlingen schrijven een motivatiebrief. We werken aan de schoolresultaten, we praten ook over de dromen en wensen en we hebben het over de dingen die niet zo fijn gaan. We helpen leerlingen om het beste uit zichzelf te halen. Als kinderen een voorbeeldfiguur willen ontmoeten, zoals een arts, piloot of cabaretier, dan nodigen we die uit. We organiseren ook workshops over thema’s die de kinderen zelf belangrijk vinden. Ik vind het belangrijk dat kinderen ook kunnen praten over de thuissituatie, de ervaringen in de wijk en de leuke en moeilijke dingen. Kinderen moeten zich er veilig en fijn voelen. De sfeer die er ontstaat motiveert tot meer.”

Studiezalen opgericht om kinderen te helpen

Idrissi: “Ik merkte dat veel kinderen snel opgeven als het op school wat lastiger is, terwijl ze met een beetje hulp en een luisterend oor makkelijk enorme stappen kunnen maken. Ook zag ik dat veel kinderen in een klein huis wonen met een groot gezin. Daardoor hebben ze thuis niet altijd de ruimte en rust om hun schoolwerk te doen. Daarom heb ik Studiezalen opgericht, om de kinderen te helpen”

Trots op kinderen

En waar is Studiezaaloprichter Abdelhamid Idrissi trots op? “Ik zie dat we een kind op veel vlakken helpen. Het kind groeit en krijgt meer zelfvertrouwen. Ze vertrouwen ons en ze vragen advies, ook als het over persoonlijk gevoelige onderwerpen gaat. Ik ben heel blij om te zien dat de manier waarop Studiezaal werkt vruchten afwerpt.

Meedoen? Aanmelden kan op drie manieren:

  • Via de website www.studiezalen.com
  • Bel naar 06- 15 42 49 56
  • Kom langs op de President Allendelaan 719.

Waar en wanneer is de Studiezaal open?

De Studiezaal voor leerlingen die in de Wildeman- en Blomwijckerbuurt wonen is elke donderdag op de President Allendelaan 719 in een ruimte van Daadkracht.

Voor basisschoolleerlingen: van 16:00 uur tot 18:00 uur. Voor leerlingen in het voortgezet onderwijs van 16:00 uur tot 19:00 uur.

Kijk voor ander locaties in Nieuw-West op de website van Studiezalen.