AMSTERDAM - Na het daverende succes in de herfstvakantie is Expeditie Noordpool in de kerstvakantie weer terug. Van 21 december t/m 5 januari vind je dagelijks de leukste en spannendste activiteiten voor de hele familie in Het Scheepvaartmuseum. Van kleuterprogramma de 'Walvisvinders' tot een avontuurlijke kijktocht 'Op rrr-IJs'. Voor het gehele programma zie de website van het Scheepvaart museum
De ‘Walvisvinders’ (3+)
Een voorleesavontuur voor kleuters, op een heel geheime plek in het museum. Beluister het verhaal van ‘De kleine walvis in de winter’ en zoek Wally de Walvis!
Dagelijks om 12.00 en 14.00 uur, m.u.v. 26 december. Duur ca. 25 min.

Familierondleiding ‘Op expeditie naar de pool’ (7+)
Een avontuurlijke familierondleiding o.l.v. een enthousiaste gids door de tentoonstelling Strijd om het IJs, langs alles wat je nodig hebt voor een échte expeditie.
Dagelijks om 12.45, 13.00, 13.15, 13.30, 14.45, 15.00 en 15.15 uur.
Op 24 december en 31 december alleen om 12.45, 13.00, 13.15, 13.30 uur.
Niet op 26 december. Duur ca. 30 minuten.


Kijktocht ‘Op rrrrrr-IJS’ (6+)
Ga met je koffer op reis door het museum, op allerlei plaatsen vind je dingen die je voor onderweg nodig hebt. Verzamel ze allemaal en los de ijskoude puzzel op. Lever je antwoord in en maak kans op een leuke prIJS!
Dagelijks zelf te doen in het museum. Nederlandstalig en Engelstalig beschikbaar.

Teken mee aan het grote PoolPanorama! (alle leeftijden)
Ben jij weleens in een heel koud land geweest? Alles is er wit, zelfs de wilde dieren en de lucht. In het museum hoor je het spannende, waargebeurde verhaal van de overwintering op Nova Zembla, meer dan 400 jaar geleden. Teken mee aan het magisch grote PoolPanorama.
Dagelijks van 12.00 - 16.00 uur.

Welkom in de Gouden Eeuw!
Ben je ook fan van het tv-programma 'Welkom in de Gouden Eeuw? Deze vakantie kun je in het museum een heel bijzondere aflevering bekijken met de sketches 'Koken op Nova Zembla', 'De stichter van New York' en 'De man van de kleine amputaties'. Hoofdgasten zijn Willem Barentsz en Jacob van Heemskerck. Humor waar je wat van opsteekt, want alles is 'echt waar'!
Dagelijks op meerdere tijdstippen.

Meer te doen
Er zijn nog veel meer activiteiten. Maak bijvoorbeeld een VR-reis waarbij je door de tijd reist (7+). De VR Dare to Discover is te zien aan boord van het VOC-schip Amsterdam. Of bezoek samen de familietentoonstellingen ‘Het verhaal van de walvis’ en ‘het leven aan boord’.

Alle extra activiteiten zijn gratis met een museumentreebewijs. Kom op tijd want er is beperkt plaats. Aanmelden kan alleen op de dag zelf in het museum. Let op: op 25 december en 1 januari is het museum gesloten. Tweede kerstdag is er een aangepast programma