AMSTERDAM - Nu bibliotheken nog dicht zijn, blijken er nog steeds leuke tweedehands boekwinkeltjes in Amsterdam te zijn, met vele tweedehands boeken. Een daarvan is Boekhandel Fukkink op het Haarlemmerplein. Is dit een 'vergeten' boekwinkeltje?


Heel vroeg moet u er niet naar toegaan, want wie gaat nu vroeg een boekje uitzoeken? In de middagen is het beter gesteld met de opening van Boekwinkel Fukkink, want ruim 30.000 tweedehands boeken zijn er te koop! De eigenaar: "Ja, vroeger toen zat ik op de Haarlemmerdijk daar was het een komen en gaan. Het werd daar opgeknapt en ik kon dit stekje krijgen, toch iets anders, al zit ik hier alweer 30 jaar".

Op zich een geweldige plek, lijkt het tegenover de Albert Heyn daar, bij de tramhalte en een mooi opgeknapt Haarlemmerplein. "Ik heb leuke en niet dure boeken in de Nederlandse taal. Ook bijzondere literaire boeken in vele talen, maar veel mensen kunnen geen Frans of Duits meer lezen, ook in het Engels lezen schijnt moeilijker te zijn dan vroeger voor sommige van mijn klanten".

Ondertussen zien we in de smalle gangpaden mooie boekjes van Simon Carmiggelt, Theo van Gogh en andere overleden grootheden van de stad Amsterdam, tussen de nieuwste thrillers staan. Die allen roepen; "Neem mij, neem mij mee..". En ja, met 2 boekjes, een antiquarische reisgids en een heuse Carmiggelt gaan we de deur uit. Wie volgt?!

Studio Dreams Come True