AMSTERDAM - Het is gezelliger dan ooit op de begane grond van verpleeghuis De Poort aan de Hugo de Grootkade 18 – 28. Op initiatief van bewoners creëerde buurtbewoner Amsta op deze plek ‘De Ontmoeting’. Een plek waar bewoners, medewerkers, familie, vrijwilligers, buurtbewoners en andere geïnteresseerden elkaar ontmoeten, activiteiten ondernemen, een uurtje werken en iets drinken of eten.

De Frederik Hendrikbuurt had nog geen huis van de wijk of buurthuis, terwijl hier wel behoefte aan is. ‘De Ontmoeting’ is een plek waar bewoners van De Poort in contact komen met de buurt, waar ruimte is voor buurtinitiatieven, waar in de nabije toekomst mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werkervaring kunnen opdoen. Medewerkers proberen sociaal isolement bij kwetsbare mensen te voorkomen en hun mantelzorgers te ontlasten. Iedereen uit de buurt kan binnen lopen, om te ontmoeten en te verbinden, maar ook om een uurtje te werken of voor een kop koffie met appeltaart, door de bewoners zelf gebakken.

Op het programma staan al een theatervoorstelling, veiligheidsmarkt en een picknick. Ook activiteiten zoals gymnastiek, bingo, film kijken, biljarten, kaarten en andere spelletjes vinden er plaats voor jong en oud. Buurtgenoten worden ook betrokken bij de uitwerking en invulling van de activiteiten. Ben jij een buurtbewoner van de Frederik Hendrikbuurt en heb jij een goed idee? Maak kennis met de medewerkers van De Poort en loop binnen bij De Ontmoeting.

De Ontmoeting, Hugo de Grootkade 18 - 28.