AMSTERDAM - Ga jij in alle vroegte mee wandelen door één van de mooiste duinlandschappen van Nederland? Op zondag 27 juni om 06:30 uur kun je samen met ervaren natuurgids Koenraad Bijl de mooiste wonderen van de Amsterdamse Waterleidingduinen ontdekken en fotograferen. De wandeling duurt ongeveer 3 uur en vertrekt vanuit Vogelenzang.

"We maken een lange wandeling langs allerlei fotografische plekjes in het prachtige duinlandschap. Vooral met zonsopgang is het er adembenemend mooi." vertelt Koenraad met een glimlach. "Daarnaast hebben we zo vroeg in de ochtend ook veel kans op mooie vogels, damherten en een vos, dus houd je camera (of telefoon) in de aanslag! Tijdens de wandeling vertel ik over wat we allemaal tegen kunnen komen en hoe je de dieren het beste kunt benaderen voor de ideale foto. Vanzelfsprekend geef ik -naar behoefte- advies, tips en tricks geven over camera settings. Zo wordt het een dag om nooit meer te vergeten.", aldus een enthousiaste Koenraad.

Als filmmaker is Koenraad verbonden aan zijn camera. Hij neemt deze dan ook altijd mee als hij gaat wandelen. "Ik wil graag mensen de natuur laten zien. De plekken die ik op zoek zitten vol met verhalen". Koenraad woonde ook enkele jaren middenin een bos op een rustige en afgelegen plek. "'s Nachts was het hartstikke donker, maar toch vaak nog vol met verschillende geluiden. Wat het voor geluiden waren, wist ik toen nog niet. Eenmaal wonende in de stad, begon ik de natuur te missen. Zo ontdekte ik verschillende natuurgebieden en werd me steeds bewuster van wat er allemaal leeft in de natuur. En graag deel ik deze kennis nu met zoveel mogelijk nieuwe mensen.", zegt Koenraad vol energie.

Fotowandeling vanuit Vogelenzang
De activiteit vindt plaats vanaf de Vogelenzangseduinweg 4, Vogelenzang. Op zondag 27 juni verzamelt de groep om 06.30 uur. Boeken kan via het online platform Local Nature Guide.