AMSTERDAM - Een aantal binnenstadorganisaties en bewoners en bedrijven hebben deze week een idee gelanceerd; “Gebruik folie in plaats van ‘gesloten gordijnen voor Wallen’.


Er kan niet gezegd worden dat er niet meegedacht wordt vanuit bewoners, ondernemers en Binnenstadorganisaties als het gaat over overtoerisme in het Amsterdamse Wallengebied… Gisteren ging er een brief uit naar Burgemeester Halsema met een bijzondere suggestie voor de aanpak van ‘onzichtbaar’ maken van de sekswerkers van het Wallengebied.

Woordvoerder is Dingeman Coumou, voorzitter van wijkcentrum d’Oude Stadt; “Het idee is heel simpel en kan veel problemen voor allen oplossen”. Er bestaat namelijk anti-inkijk folie dat men op ramen kan plakken; waardoor men wel naar buiten maar niet naar binnen kan kijken.

Stel dat komt overal bij de ramen van de sekswerkers, aangebracht en betaald door de Gemeente Amsterdam. Of wellicht als het lukt in naam aangeboden ‘namens’ de bewoners van het Wallengebied! Met deze anti-inkijk folie kan de sekswerker wel de klant zien en voor de gewone passanten is er ‘niets’ meer te zien.

De potentiële klant van de sekswerker kan via een qr code of ander digitaal kanaal zien wie bij welk raam zit. Voor kijkers/passanten is er dan weinig te zien in dit gebied. Aan de Burgemeester wordt gevraagd: Deze of een andere oplossing doen, zodat voor de zomer aan de aangenomen motie met de strekking ‘terugdringen bezoekers Wallen’ van de Gemeenteraad wordt voldaan!