AMSTERDAM - De financiële situatie van ARTIS, inclusief het Planetarium en Micropia, is zorgwekkend. De historische dierentuin van Amsterdam is in een jaar tijd voor de derde keer op rij gesloten voor bezoekers als gevolg van de coronacrisis.


Het aantal bezoekers in 2020 halveerde ten opzichte van 2019. De verkoop van dagkaarten liep zelfs met 63% terug. Hoewel de inkomsten sterk dalen, lopen de kosten gewoon door. Per dag kost het bijna €60.000 om ARTIS draaiend te houden. Voor dit bedrag worden de dieren, planten en microben verzorgd en onderhoudt het park ook de ruim 80 gebouwen die in ARTIS staan, waarvan 27 rijksmonumenten. De penibele situatie leidt tot ingrijpende maatregelen: een landelijke steuncampagne en het vertrek van de leeuwen.

Steuncampagne
Met de landelijke campagne #vergeetARTISniet roept ARTIS bezoekers, vrienden en liefhebbers op om het iconische park financieel te steunen. Zo kan iedereen meehelpen om ervoor te zorgen dat ook de volgende generaties herinneringen kunnen blijven maken in ARTIS. Diverse bekende Nederlanders hebben belangeloos aan deze campagne meegewerkt. Zij delen hun ARTIS-herinneringen in de podcastserie 'ARTIS vergeet je niet' die vanaf dit weekend te beluisteren is. Steun ARTIS zodat het park niet slechts een herinnering wordt.


Klik hier om direct aan ARTIS te doneren of kijk hier om meer over de campagne te lezen.