NEDERLAND - De nieuwe filmzender FilmBox die vorig jaar is gelanceerd in Nederland maakt de afgelopen tijd een sterke groei door. Dat is ook terug te zien in de SKO Light-rapportages, waarin de themazender van SPI International sinds half november 2021 is opgenomen. In december wist FilmBox in de doelgroep 6+ bijna een miljoen kijkers te trekken. Maar liefst 965.000 mensen stemden afgelopen maand op de zender af. Het weekbereik laat een stijgende lijn zien met pieken rond 343.000 per week. FilmBox is het eerste 24-uurs filmkanaal zonder reclameonderbrekingen dat in Nederland is toegevoegd aan het digitale basispakket van providers. Ook abonnees van Caiway kunnen de gehele dag ongestoord genieten van reclamevrije films door af te stemmen op kanaal 22. FilmBox biedt dagelijks een divers aanbod van bekende Hollywoodfilms, favoriete klassiekers en populaire series, zoals vier seizoenen van het op waarheid gebaseerde Narcos over de drugskartels in Zuid-Amerika.

Onbeperkt films zonder onderbrekingen
FilmBox wil kijkers graag een ontspannen, stressvrije entertainmentervaring bieden zonder storende filmonderbrekingen tijdens de film. De tv-zender is een van de weinige zenders in het basispakket die films op deze manier aanbiedt. Momenteel is de zender beschikbaar in ruim 600.0000 huishoudens via acht Nederlandse platformen. SPI International verwacht dat FilmBox dit jaar voor iedereen in Nederland beschikbaar zal zijn.

Gevarieerd filmaanbod

Elke maandagavond wordt de kijker getrakteerd op een Film van de Week. Aan bod komen prijswinnende filmhuisproducties, internationale kaskrakers en de beste films met acteurs van eigen bodem. Hoogtepunt van deze maand is The Last Right op 31 januari met onze eigen Michiel Huisman in de hoofdrol. In deze komische roadmovie gaan twee broers op een doldwaze autorit door Ierland met een lijkkist op het dak om een vreemdeling naar zijn laatste rustplaats te brengen. Op de woensdagen is het tijd voor de jeugd en de weekenden staan in het teken van klassiekers. Wie zich liever de stuipen op het lijf laat jagen, zet zich elke vrijdagavond schrap voor Friday Horror Night met achtereenvolgend drie huiveringwekkende horrorfilms.

Over FilmBox
FilmBox is een toonaangevende filmservice die eigendom is van SPI International en is te zien in meer dan 25 landen met een bereik van ruim dertig miljoen huishoudens in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Via internationale streaming services, lokale tv-providers en OTT-platformen biedt FilmBox een gevarieerd aanbod van films en series, variërend van Hollywood-blockbusters, bekende klassiekers, internationale arthouse-juweeltjes en vele andere kaskrakers van de laatste decennia. Sinds mei 2021 is FilmBox te zien in Nederland en is momenteel beschikbaar bij Canal Digitaal, DELTA, Caiway, Online.nl, Plinq, Trined, Kabelnoord ,SKP en sinds 1 januari ook bij Breedband Helmond. De Nederlandse FilmBox heeft een geheel eigen lokale programmering en is daarmee verschillend van de FilmBox-zenders die in andere landen worden doorgegeven. FilmBox en Film1 zijn eigendom van SPI International, een wereldwijd mediabedrijf dat een breed portfolio heeft met 42 lineaire zenders en meerdere digitale diensten op zes continenten.