AMSTERDAM - Het Amsterdamse filmtheater Het Ketelhuis introduceert vanaf de zomervakantie voor kinderen Ketelmuis. Met deze nieuwe app kunnen kinderen in het filmtheater, gelegen in cultuurpark Westergas, op zoek gaan naar Ketelmuis. Ketelmuis gidst kinderen vanaf 7 jaar mee door vijf Nederlandse jeugdfilms. Behalve spelletjes laat de app op een speelse manier kinderen kennismaken met filmeducatie. Ketelmuis is via de App Store en Google Play op de mobiele telefoon te downloaden. Speciaal voor de introductie van Ketelmuis ontvangen kinderen in de zomervakantie bij aankoop van bioscoopkaarten in Het Ketelhuis een presentje, zolang de voorraad strekt.

Jeugdklassiekers
Ketelhuis-directeur Alex de Ronde over de behoefte van Ketelmuis: “Een bezoek aan Het Ketelhuis is voor kinderen extra leuk wanneer de filmbeleving met Ketelmuis tot leven komt. Kinderen ontdekken filmklassiekers en worden door spelletjes ook gestimuleerd om meer te weten te komen over het filmproces. De augmented reality app is alleen te gebruiken in Het Ketelhuis, terwijl je wacht op de film die je gaat zien.”

De Ketelmuis-app gaat in op vijf jeugdklassiekers: Abeltje, Ciske de Rat, Het Zakmes, Minoes en Mijn bijzondere rare week met Tess. Met Minoes is er het spelletje chatten met katten en wordt de boekverfilming ontdekt. Karaoke zingen met een green screen is een onderdeel in Ciske de Rat. En de lift bedienen in Abeltje met uitleg over special effects, is een ander voorbeeld in Ketelmuis.

Over Ketelmuis

Ketelmuis is een samenwerking tussen Het Ketelhuis en LAVA en is mede mogelijk gemaakt door het Amsterdams Fonds voor de Kunst, producenten BosBros, Sigma Films en BIND en de regisseurs.

Over Het Ketelhuis
Sinds 29 maart 1999 is Het Ketelhuis gevestigd in cultuurpark Westergas. Het Ketelhuis is hét huis voor de Nederlandse film, een veilige plek voor vertoning van en debat over de vaderlandse cinema. Ook vertoont Het Ketelhuis Europese arthouse films en een brede waaier aan jeugdfilms. Daarnaast zijn er wekelijks speciale vertoningen en worden er onder de noemer Ketelhuis Forum voorstellingen van speelfilms en documentaires gepresenteerd die niet voor reguliere distributie in aanmerking zijn gekomen. Eerder heeft het filmtheater de Ketelhuis Podcast geïntroduceerd waar je de meest uiteenlopende gesprekken hoort over film met makers en filmkenners. Vanaf 7 juli is de app Ketelmuis voor kinderen actief.

De trailer van Ketelmuis is hier te vinden.