AMSTERDAM - Het foute gedrag van fietsers in Amsterdam loopt de spuigaten uit; afgelopen week werd een moeder, met een peuter op de arm, aangereden!

Afgelopen week stak deze moeder bij groen licht over op het zebrapad op de kop van de Utrechtsestraat. Zij werd aangereden door een fiets(snack)koerier die door rood reed!

De moeder heeft door een goede beweging te maken, nadat zij aangereden werd, een val kunnen voorkomen... Daardoor mankeerde het kindje in haar armen niets. De moeder zal zeker blauwe plekken hebben. De peuter vond de aandacht allemaal goed, de moeder stond nog na te trillen.

De fietskoerier werd staande gehouden door omstanders(voor het geval het ernstiger was met de moeder, hij moest zijn legitimatie tonen en gegevens werden uitgewisseld). Wel was duidelijk dat de koerier ook erg geschrokken was, spierwit werd en zelf bijna flauw viel van de schrik van de ernst van de bijna grotere gevolgen van zijn overtreding.. wat als de moeder niet zo lenig was geweest..? Maar ook hij werd ‘geholpen’ door passanten.

Het was de zoveelste aanrijding in het centrum veroorzaakt door een door rood rijdende fietser! “Het lijkt of fietsers denken dat het fietsen net als in een game werkt; ‘Als je iemand aanrijdt’ start je opnieuw.. inplaats dat sommige fietsers beseffen wat zij in het echt kunnen veroorzaken door het door roodlichtfietsen voor anderen en of voor henzelf”, aldus een omstander.

Ouderen roepen het vaker: “Doe iets, bekeur die mensen toch eens”! Want vooral in Amsterdam houden fietsers zich niet aan de verkeersregels.

Het incident zou worden gemeld bij de wijkagent. Wellicht is het een idee de komende tijd op drukke momenten weer eens een bekeuringsdag instellen op drukke fietswegen?