AMSTERDAM - Wie in de fietsenstalling van het Leidseplein in Amsterdam zijn fiets wil stallen zal genieten van de mooie uitvoering binnen en buiten. De ruimte, het licht en de architectuur. ‘Het lijkt echter of er water binnenkomt’, aldus een woordvoerder van Verkeersgroepen Amsterdam.


Het is niet de makkelijkste helling om naar beneden te gaan met een fiets. Gelukkig is dat in 2 delen gedaan, met een tussenplateau. Arme dames met schoenen met hoge hakken.. Er is geen enkel houvast als je naar beneden gaat. Ook geen lift, of rolloopband.. Een mooie fietsenstalling maar wel eentje met gebruiksaanwijzing!

Met pin- of ov pas meldt men zich aan bij een automaat. De eerste 24 uur is gratis, daarna elke dag een betaalbedrag. Tot 28 dagen: Daarna kan de fiets weggehaald worden en naar het gemeentelijk fietsdepot worden gebracht. En wordt ondertussen het bedrag automatisch van de eigenaars rekening gehaald… Zodat er geen fietsen maanden blijven staan.

Opvallend zijn enkele ‘breuklijnen’; op de vloer van de gloednieuwe stalling met plassen, terwijl het buiten al enkele dagen 25 graden is. Is dat grondwater, is er wat met het beton? Schoonheidsfoutje: In elk geval lijkt dit waterballet (nog) niet helemaal in orde…

Maar zeker weten: men heeft er een mooie fietsenstalling van gemaakt!