Op woensdag 21 september, op de Internationale Dag van de Vrede, opent portefeuillehouder Fenna Ulichki het Vredespleintje aan de Borgerstraat. Om 13.00 vindt er een feestelijke optocht plaats vanuit De Hallen door de Borgestraat naar het pleintje.


Na de optocht vinden er optredens plaats van verschillende artiesten. Schoolkinderen dragen een gedicht voor over vrede. Vervolgens wordt het naambordje voor het Vredespleintje officieel onthuld door Fenna Ulichki. De opening wordt om 14.30 uur afgesloten door een orkest.


18e en 19e eeuw

Door de jaren, zelfs eeuwen heen, heeft het plein - tussen de Hildebrandstraat, Borgerstraat en Nicolaas Beetsstraat- altijd in het teken gestaan van vrede. Zo schreven vroeger minstens dertien schrijvers uit de 18e en 19e eeuw, wier namen de straten in de Borgerbuurt sieren, al over vrede. Bijzonder genoeg vinden op dit pleintje al 20 jaar lang vredesactiviteiten plaats.


Petitie

Voor buurtbewoners reden om het pleintje officieel om te doppen tot het ‘Vredespleintje’. Ruim 400 buurtbewoners hebben de petitie ondertekend om het pleintje zonder naam een officiële naam te geven.


Sociale functie

Het is de bedoeling dat het pleintje, niet alleen op deze dag, maar ook in de toekomst een nieuwe sociale functie gaat vervullen in de buurt, waarbij buurtbewoners zelf ideeën voor mogen aandragen en initiëren.