AMSTERDAM - Dit weekend wordt Fabrice (1961-2021) herdacht, een van de laatste ‘herkenbare” kunstenaars in Amsterdam die ook in zijn dagelijkse leven ‘zelf’ een kunstwerk was!


De onverwachte dood van de Amsterdamse kunstenaar Fabrice in coronatijd (31 december 2021) zorgde dat helaas er een beperkt aantal mensen naar zijn afscheid konden komen. Nu in 2022 hebben zijn dochters Lise en Isabella, samen met zijn muze en weduwe Cornelia Doornekamp voor een pracht tentoonstelling gezorgd.

De opening werd gedaan door zijn twee dochters en bevriende kunstliefhebber Gonny van Oudenallen. De opening werd met tekst en natuurlijk geluid en muziek gedaan, want dat hoorde bij Fabrice: naast zijn tomeloze energie gewijd aan zijn werken, zijn kennis, muziek, getrommel en geluid…!

In de tentoonstellingsruimte, naast het bekende cafe, op het WG terrein in Amsterdam, hangen werken uit vroegere periodes en recent werk van Fabrice. De zaal leent zich voor de kleurrijke tentoonstelling en brengt toch door de wijze van tonen rust! Een compliment aan de samenstellers! Ook de bijzondere jassen en hoeden(weet het gewicht ervan!) die Fabrice maakte en waarmee hij rondliep/fietste, zijn te zien.

Het werk toont dat Fabrice veelzijdig was als kunstenaar, diverse stijlen laat zien in diverse periodes. De tentoonstelling is nog t/m zondag 13 november 2022 tot 17.00 uur te zien.