AMSTERDAM - Eye Filmmuseum en Panasonic hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten. De elektronicagigant is exclusief leverancier van visuele oplossingen voor evenementen in Eye. Met Panasonic als technologiepartner kunnen bezoekers van Eye op nog meer kwaliteit rekenen.

De stap naar samenwerking tussen Panasonic en Eye Filmmuseum is een logische: beiden streven naar een zo hoog mogelijke beeldkwaliteit. Eye vertoont films uit alle genres: van klassiekers en kaskrakers tot cultfilms, vaak afkomstig uit de eigen, rijke filmcollectie. Iedere dag staat het spectaculaire gebouw aan het IJ open voor iedereen die van film houdt. Vier zalen met de nieuwste projectietechnologieën, een grote expositieruimte met spraakmakende tentoonstellingen, een educatieve verdieping, een shop en een bar-restaurant heten de bezoeker welkom. Regelmatig is Eye ook gastheer van grote evenementen, zaalhuur en festivals.

“Panasonic is trots om de technologiepartner van Eye te zijn en zo bij te dragen aan de verdere ontwikkeling van het filmmuseum”, aldus Karl Everaert, Country Manager Panasonic Business. “Wij kijken uit naar deze langdurige samenwerking waarbij we Eye technologisch ondersteunen. Gezamenlijk bekijken we hoe onze nieuwe technologie kan bijdragen aan een nog betere beleving voor de bezoekers.”

Sandra den Hamer, directeur Eye Filmmuseum: “Panasonic is wereldwijd een van de grootste producenten van elektronica; prachtig om zo’n bedrijf aan boord te hebben. Met behulp van de technologie van Panasonic willen we de bezoekers op nog meer kwaliteit trakteren en ze een unieke ervaring bieden. Met hen kunnen we de hoge verwachtingen zeker waarmaken.”

Over Eye Filmmuseum
Eye is het nationale huis van de cinema, het enige museum voor de film en de kunst van het bewegend beeld in Nederland. Eye functioneert als schatbewaarder en gids voor iedereen die anders naar film wil leren kijken, zowel vanuit het verleden als het heden. Vanuit steeds veranderend perspectief belicht het museum de film als kunst, amusement en deel van de digitale beeldcultuur, met aandacht voor maatschappelijke vraagstukken en ontwikkelingen buiten de mainstream.
Sinds 2012 is Eye gevestigd in een iconisch gebouw aan de IJ-oever in Amsterdam-Noord. Het museum beschikt over vier filmzalen, een grote tentoonstellingsruimte, een Collectiecentrum met restauratieateliers en een bar-restaurant met uitzicht op het IJ.

Over Panasonic

Panasonic Corporation is wereldwijd leider in het ontwikkelen en produceren van elektronische producten en oplossingen voor consumentenelektronica, woningen, automotive en B2B. De groep viert haar 100-jarig jubileum in 2018. Vandaag omvat de Panasonic Corporation wereldwijd 495 dochterondernemingen en 91 samenwerkingen en voor het fiscaal jaar dat op 31 maart 2017 eindigde, noteerde het een geconsolideerde netto omzet van 61,711 miljard euro. Panasonic zet zich ervoor in toegevoegde waarde te leveren door middel van innovaties die zijn ontwikkeld binnen haar divisies en door het gebruik van haar technologieën om zo een betere wereld voor zijn klanten te creëren.