AMSTERDAM - In Studio ARTZUID, Churchilllaan 69A Amsterdam-Rivierenbuurt is tot en met 11 november 2022 werk van Aad Berlijn (1948) te zien. Een schilder 'pur sang' die streeft naar helderheid en schoonheid in zijn werk. Na de Rotterdamse Academie van Beeldende Kunsten in de jaren 60, vond hij zijn draai bij Ateliers '63. In zijn verrassende schilderijen maakt hij gebruik van zowel figuratieve als abstracte elementen; hij speelt met beweging en stilstand. Zijn uitgangpunten 'vervreemding' en 'vervoering' zijn terug te vinden in al zijn werken.

Berlijn's inspiratie zijn herinneringen, belevenissen en observaties van de alledaagse werkelijkheid, waar hij op inzoomt tot een verinnerlijkt beeld ontstaat. De schilderijen zetten aan tot fantaseren en associëren. Zijn werk is opgenomen in de collecties van het Stedelijk Museum te Amsterdam en de Rijksdienst Beeldende Kunst.

Studio ARTZUID
Churchill-laan 69A
Amsterdam
t/m 11 november 2022
Openingstijden werkdagen van 12-17 uur

Studio ARTZUID
De tentoonstellingsruimte biedt kans aan kunstenaars, galeries en kunstenaarscollectieven om werk te presenteren in groepspresentaties. Studio ARTZUID is een welkome aanvulling in de Rivierenbuurt. Meer informatie via telefoonnummer: 020 - 5286061.